Pula 3. srpnja Pula slavi svoga zaštitnika Sv. Tomu

28.06.2012 - 11:51
Anton Kliman, Erik Lukšić i mons. Vilim Grbac
Anton Kliman, Erik Lukšić i mons. Vilim Grbac

I ove će godine Grad Pula svečano obilježiti blagdan svoga zaštitnika, Sv. Tome. O programu obilježavanja toga, za Pulu važnog događaja, govorili su 28. lipnja u Komunalnoj palači pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, župnik pulske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije mons. Vilim Grbac te predsjednik Hrvatskog katoličkog zbora "MI" Anton Kliman.

„Prošle smo godine u Areni organizirali veliki koncert Dražena Zečića na kojem je bilo 9000 ljudi te je od ulaznica prikupljeno 94.000 kuna koje su otišle u fond za Caritas tj. pomoć obiteljima u našoj biskupiji“, rekao je Kliman tom prigodom.

Mons. Grbac je dodao kako je toga zaštitnika nemoguće izbjeći te da mu je drago da se ove godine program ponovo seli i van prostora crkve. „Sv. Toma je simbol vjere, poticaj i uzor te će se u ovoj godini vjere o njemu zasigurno puno govoriti“, izjavio je i kazao kako je Papa najavio da će se ova godina proglasiti „godinom vjere“.

Uvod u Dan Sv. Tome biti će dan ranije, 2. srpnja u 19 sati u pulskoj Katedrali kada će dr. Josip Grbac govoriti o „Vjeri i nevjeri danas“. 3. srpnja, na blagdan Sv. Tome, u 19 sati održat će se večernja sveta misa uz liturgijsko pjevanje pjevača iz Pule i okolice, a misno slavlje predvodit će porečko-pulski biskup Dražen Kutleša. Nakon mise uslijedit će otkrivanje i blagoslov reljefa svetog Tome koji će biti postavljen u atriju katedrale, a dar je makedonskog akademskog kipara Tome Serafimovskog. Nakon proslave u katedrali, na pulskom će se Forumu održati glazbeni dio programa u kojem će nastupiti KUD Matko Brajša Rašan, vokalna skupina Nešpula te Bruno Krajcar. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti