Pazinski gradonačelnik Krulčić igrao briškulu s penzionerima

0
 Renato Krulčić s korisnicima Dnevnog boravka za starije osobe Pazin
Renato Krulčić s korisnicima Dnevnog boravka za starije osobe Pazin

Uoči Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić je 30. rujna već tradicionalno sa svojim suradnicima posjetio korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin, koji djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

Program obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba otvorili su korisnici Dnevnog boravka koji su izveli nekoliko pjesama uvježbanih u svom zboru „Margarita“ koji od nedavno djeluje u boravku, a vodi ga Paula Jurman.

Nakon njihovog nastupa, prisutne je pozdravila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin Marijana Krbavac Žulić, a potom su se prigodnim riječima prisutnima obratili i predsjednik Gradske udruge umirovljenika Pazin Vinko Cerovac i zamjenica predsjednice Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin Gracijela Zović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Renato Krulčić koji je istaknuo važnost zajedničkog djelovanja Grada Pazina, Centra za socijalnu skrb Pazin, Gradskog društva Crvenog križa Pazin te obje udruge umirovljenika iz Pazina kod pružanja usluga i provođenja programa za starije osobe. Pohvalio je i nesebičan rad i angažman volontera koji svoje slobodno vrijeme poklanjaju u provođenju aktivnosti sa starijim osobama. Na kraju je svim starijim osobama čestitao njihov dan, Međunarodni dan starijih osoba.

Turnir u briškuli proveo se je kroz dva dijela. Već u jutarnjim satima su korisnici Dnevnog boravka u međusobnom nadmetanju polučili najbolju ekipu (Laura Matijašić i Miljenko Maurović), koja se u drugom dijelu turnira sučelila s ekipom sastavljenom od članova Društva tjelesnih invalida Pazin (Silvana Ladavac i Livio Sloković), te dvije ekipe sastavljene od predstavnika Grada Pazina (gradonačelnik Renato Krulčić) i predstavnice pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske (Marija Marinčić) te Centra za socijalnu skrb Pazin (ravnateljica Pavita Jelinčić)  i Gradske udruge umirovljenika Pazin (Zoran Antolović).

Nakon vrlo napete i neizvjesne igre 1. mjesto na turniru osvojili su predstavnici Društva tjelesnih invalida, 2. mjesto zauzeli su predstavnici Dnevnog boravka, 3. mjesto pripalo je predstavniku Gradske udruge umirovljenika Pazin i predstavnici Centra za socijalnu skrb Pazin, dok su 4. mjesto zauzeli predstavnici Grada Pazina i  Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin

Nakon uspješno završenog turnira i ugodnog zajedničkog druženja, pobjednici su nagrađeni priznanjima i lijepim nagradama – rukotvorinama vrijednih i maštovitih korisnika Dnevnog boravka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa