gastro prijedlog

Nakon rada u trsima, vrijeme je za kotlete u moštu!

0
Kotleti u moštu (foto: Forking Croatia)
Kotleti u moštu (foto: Forking Croatia)

Vjerujem da ste svi koji imate vinograde, ili prijatelje/ rođake s vinogradima, prošli vikend proveli upravo u berbi grožđa, zalijepljeni u slatkom soku tjerajući ose i pčele od sebe. Mi jesmo. Ne sjećam se kad sam zadnji put brala grožđe, davno je to bilo. Inače, ta me obveza svake godine nekako zaobiđe. Ove godine, srećom, nije, piše Zagrepčanka Kasandra na blogu Forking Croatia.

Divili smo se kako je grožđe rodilo, unatoč tome što Zvonimirov tata nikakvim kemijskim sredstvima ne tretira svoje trsove i zaključujemo da nas su ove godine sreća, i priroda, pomazili. Usred berbe dotaknuli smo se i mošta u nezaobilaznom pričanju o receptima i hrani te sam se sjetila da na onom, možda već zaboravljenom, popisu jela hrvatske gastronomske baštine postoji jelo upravo s moštom. Kotlet u moštu. Nikad prije čula, jela, probala, piše Forking Croatia.

Autorica je, naravno, pokušala pripremiti kotlet s moštom, a kako joj je ispao, zajedno s cijelim receptom, možete doznati na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa