U Novigradu u subotu 9. međunarodni slikarski ex tempore natječaj

0
Sudionici natječaja moći će konkurirati u dvije vrste nagrada
Sudionici natječaja moći će konkurirati u dvije vrste nagrada

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada, 16. lipnja, održat će se 9. međunarodni slikarski ex tempore natječaj. Tradicionalno će ovaj likovni susret biti podijeljen u dvije kategorije, odnosno sudionici natječaja moći će konkurirati za dvije vrste nagrada: ex tempore koju sačinjavaju radovi nastali na dan održavanja manifestacije na temu „Novigrad, mjesto za sva osjetila…“, te radovi nastali u posljednje dvije godine na temu „More“.

U kategoriji ex tempore stručni žiri odabrat će tri najbolja rada te im dodijeliti prvu nagradu u iznosu od 5000 kuna - pokrovitelj ove nagrade je Grad Novigrad; 2. nagradu u iznosu od 4000 kuna - pokrovitelj nagrade je TZG Novigrada i 3. nagradu u iznosu od 3000 kuna - pokrovitelja Neapolis d.o.o. Novigrad. U kategoriji starijih radova na temu „More“ koju sponzorira nekolicina novigradskih tvrtki i ugostiteljskih objekata, bit će odabrani upravo radovi ukusu sponzora, koji će ih i otkupiti uz nagradu od po 2000 kuna.

Pečaćenje slikarskih podloga odnosno prijava gotovih radova započet će u 9 sati, u Uredu TZG-a, a gotovi radovi moraju se predati i izložiti do 16 sati u parku Irme Benčić, gdje će tijekom dana biti središnje mjesto zbivanja odnosno prostor na kojem će se okupiti i stvarati najveći dio sudionika.

Nakon što stručni žiri odabere najbolje, proglašenje nagrađenih radova i dodjela nagrada uslijedit će u 18 sati, također u parku Irme Benčić. Dodajmo i kako je organizator za sve sudionike osigurao ručak na terasi restorana Pepe Bianco, od 12,30 do 15 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa