Kajin: Kome je smetala Mirela Holy?

12.06.2012 - 07:52
Mirela Holy
Mirela Holy

"U javnim i državnim službama u periodu siječanj  - travanj 2012. zaposleno je čak 3499 ljudi više no što ih je radilo u tim službama u prosincu 2011. Dok i najveće tvrtke u zemlji kreću u rezanje troškova kroz smanjenje broja zaposlenih, država i lokalna samouprava zapošljavaju", rekao je saborski zastupnik Damir Kajin komentirajući ostavku ministrice Mirele Holy konferenciji za novinare održanoj 11. lipnja u Pazinu i dodao kako ne može biti da Mirela Holy odlazi sa funkcije ministrice zbog jednog e-maila.

Prof. dr. sc. Davor Škrlec, pomoćnik bivše ministrice zaštite okoliša u Labinu
Prof. dr. sc. Davor Škrlec, pomoćnik bivše ministrice zaštite okoliša u Labinu
"Odlazak zbog 'Omble' čini mi se logičnijim. Odlazak zbog Plomina 3 mogao bi biti još logičniji. U slučaju Plomina 3 zamjenik ministrice, na predavanju u Labinu, izričito se suprotstavio ponuđenoj tehnologiji. Jasno, nije govorio u svoje ime već je prenosio stav ministarstva", kaže Kajin i zaključuje kako izgleda da Mirela Holy kao da nije shvatila svoju ulogu u Vladi gdje je netko drugi zadužen za gospodarsko - plansku politiku, a ona za njihovu podršku, a ne toliko nužnu korekciju, nadzor i kontrolu.

"Krivo mi je što Mirela Holy odlazi jer bi i Vladi koristila opozicija između investitora i onih koji brigu brinu o ekologiji. Znam da neki žale što je Mireli Holy uopće ponuđen taj resor, još više žale što su uopće formirali to ministarstvo, ali kao što razvoj nema alternative, ni budućnost ne treba žrtvovati golom interesu i profitu", zaključio je Kajin. (Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti