Na kavi s Miletićem o poplavama, poskupljenjima, rivi i fasadama

0
Popio se još jedan caffe s pulskim sindacom.
Popio se još jedan caffe s pulskim sindacom.

Već tradicionalno, neformalno druženje novinara i pulskog sindaca održalo se i ovaj mjesec u Gradskoj palači, gdje su se i toga kišnog 19. rujna pretresala gradska pitanja i aktualnosti.

Turistička sezona koja je na izmaku, kaže Boris Miletić, bila je dobra. Bilježi se osam posto više gostiju nego u istom razdoblju lani, a broj noćenja veći je za 10 posto, što je, smatra pulski gradonačelnik, lijepa brojka. Izrazio je zadovoljstvo i time što nije bilo nekih većih ekscesa za trajanja ljetne sezone.

Iako su mnogi strepili od najavljenih kiša i velikih oborina, Grad ih je dočekao spreman te nije bilo, kako su se mnogi pribojavali, poplava i većih problema na kritičnim točkama. „Uložili smo napore kako bi, uz pomoć Herculanee, uoči sezone padalina sanirali neka kritična mjesta u gradu“, naglasio je Miletić.

Ministar obrane Davor Božinović povukao je restrikcije vezane uz lokalitet Muzila koje su nalagale stavljanje jedne trećine područja pod poseban režim, čime je gradonačelnik Pule izuzetno zadovoljan.

Pula je, rekao je Miletić, imala bogato kulturno ljeto te je Pulski filmski festival uz koncerte u Areni i druga događanja, bio motiv dolaska nekih gostiju u Pulu, što je, napomenuo je itekako pohvalno.

I poskupljenje naftnih derivata bila je tema na današnjoj kavici, a Miletić je istaknuo kako, za sada, unatoč poskupljenjima, neće dizati cijene, ali gradska poduzeća nisu baš u zavidnoj poziciji, istaknuo je.

Najavio se i neminovan rebalans gradskog proračuna. „Ipak, trošili smo koliko smo prihodovali, tako da ne odstupamo od planiranog“, zadovoljno je konstatirao prvi čovjek Grada.

Novinari su htjeli znati u kojoj je fazi nova Riva, na što je gradonačelnik odgovorio kako ne bi iznosio potencijalne datume početka provedbe projekta, ali već će se ovaj tjedan predstaviti pobjednički.

„Javna nabava je okončana, ali uređenje se sigurno neće dogoditi preko noći, riječ je o srednjoročnom projektu“, izjavio je Miletić i dodao da je to projekt na koji je grad čekao niz desetljeća i koji će zasigurno promijeniti njegovu vizuru. „Jedan mali dio, od Riječkog gata do Lučke uprave već se počeo uređivati, no na cjelokupni novi izgled morat će se pričekati“, izjavio je uz napomenu da se radi na projektu koji se krajem 2008. godine odgodio za devet mjeseci, kako se ne bi kosio s izborima tj „politizirao“.

Projekt Dolce vita, uređenje gradskih fasada, kreče ovih dana, a prva će se uređivati jedna od zgrada na samom Forumu, doznalo se uz caffe. (Tekst i foto: Paola Albertini)    

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA