Gradonačelnik Pule protiv pulske policije: Pretjerali ste s kažnjavanjem za nepropisno parkiranje izvan centra grada

0
Boris Miletić, gradonačelnik Pule
Boris Miletić, gradonačelnik Pule

„Prošlotjedna akcija prometne policije trebala je biti edukativna mjera u cilju upozorenja, a mjeru represije se trebalo primjeniti samo na one koji opetovano krše prometna pravila. Akcija je otišla u krivom smjeru jer ne pamtim da je policija ikada ranije kažnjavala stanovnike Verude Porat, Verude, Kaštanjera ili Stoje gdje je promet inače slabijeg intenziteta nego u centru“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na izvanrednoj konferenciju za novinare, održanoj 3. lipnja.

Miletić je presicu sazvao kako bi komentirao nedavno provedenu akciju pulske prometne policije koja je kažnjavala vlasnike vozila, prije svega za nepropisno parkiranje na rubnim dijelovima grada. Miletić je dodao kako ovakve akcije nemaju smisla te je apelirao prema prometnoj policiji da preispita učinjeno te razmotri kazne koje je izdala.

„Nemam ništa protiv toga da se uspostavlja red u samom centru grada, i smatram da bi trebalo stvoriti više reda, iako bi i tu trebala postojati veća fleksibilnost policije kada je, primjerice, u pitanju zaustavljanje vozača ujutro ispred vrtića u centru grada kada roditelji ostavljaju djecu“, naglasio je Miletić kazavši na kraju kako je o ovom problemu razgovarao i s načelnikom Policijske uprave Istarske, ali i resornim ministrom Rajkom Ostojićem. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa