Ubojica iz zagrebačke kladionice 2008. u Poreču upucan na parkiralištu

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Darko Zadro (47), zagrebački odvjetnik podrijetlom iz Vinkovaca, hicem iz revolvera usmrtio je čovjeka kojega nije poznavao u kladionici Fortuna u Trakošćanskoj 2, nakon čega je mirno išetao, ušao u kafić preko puta i zaprijetio vlasniku.

Uhićen je u tom kafiću, a oružje kojim je počinio zločin policajci su pronašli umotano u zelenu krpu i odloženo na stolu terase.

- Došao je u moj kafić, uperio mi revolver u glavu i rekao: ‘Tebe volim, hoćeš li da te ubijem ili da te poštedim?’ I prije je znao mahati pištoljem, ali ovaj se put vidjelo da je vrag odnio šalu. Znam nešto o psihologiji pa sam odlučio preuzeti inicijativu. ‘Ajde, Zadro, ne seri, uzmi radije ovaj stol da ga odnesemo na terasu, pa ćemo popiti piće ma miru, vidiš da sam u gužvi. Večeras je tekma, svrati da gledamo i popijemo pokoju’ - rekao sam mu glumeći bezbrižnost. Tada još nisam niti slutio da je minutu ranije ubio čovjeka u kladionici preko puta. Zadro se malo zbunio na ovo moje ponašanje, a u tom je trenutku na terasu kafića došao policajac. Ja sam s tacnom punom pića izišao na terasu poslužiti goste, a policajac je shvatio da je u kafiću ubojica za kojim traga cijela trešnjevačka postaja, rekao je za Jutarnji list vlasnik kafića iz Trakošćanske.

Vinkovački odvjetnik Darko Zadro poznat je po raznim ekscesima. Prije dvije godine prijetio je da će skočiti sa krova i ubiti se. Prije toga skočio je kroz prozor. Uzbunio je cijelo susjedstvo govoreći kako ga netko želi ubiti. Samo mjesec dana nakon tog incidenta slao je prijeteće poruke svojoj supruzi, majci i ocu, piše 24 sata.

Istarska javnost pamti ga po incidentu na parkiralištu ispred hotela “Poreč” u Poreču 2008. godine. Tada je Hrvoje Vincetić (34) pucao u svog odvjetnika Zadru nakon kratke prepirke i naguravanja. Toksikološki nalaz pokazao je da je tada Zadro bio pod utjecajem kokaina i alkohola.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA