Pazin još uvijek u potrazi za svojim turističkim suvenirom

0

Turisti koji će se početkom ljeta pojaviti u Pazinu i koji će nakon razgledavanja grada krenuti u potragu za izvornim suvenirom Pazina, takav suvenir neće pronaći.

Naime, u suradnji Muzeja grada Pazina i Društva likovnih stvaratelja Pazina, 31. prosinca 2010. godine raspisan je natječaj za izradu suvenira Pazina i Pazinštine, koji, iako je bio otvoren čak do 30. rujna 2011. godine, nije dao željene rezultate.

Sedam autora iz Pazina, Zagreba, Pule i Rovinja dostavilo je ukupno 27 radova, koje je ocjenjivalo tročlano stručno povjerenstvo imenovano od strane Muzeja grada Pazina i Društva likovnih stvaratelja Pazin. Odabrani suvenir trebao se istaknuti kvalitetom, originalnošću, prezentacijom, pakiranjem i cjelovitošću u postignutoj prepoznatljivosti Pazina i Pazinštine.

Iako su neki radovi, prema informacijama koje smo dobili iz Muzeja grada Pazina, bili vrhunski elaborirani, ni jedan nije zadovoljio tražene kriterije.

Dakle, Pazin i dalje ostaje bez izvornog suvenira, a turisti će se morati zadovoljiti time da iz Pazina sa sobom odnesu uspomene i fotografije i možda pokoji suvenirčić kineske proizvodnje ili da se jednostavno vrate kući s nekoliko eura više u džepu. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa