Koliko su turistička odredišta dostupna posjetiteljima s posebnim potrebama?

0

U okviru projekta ATTRACT (Activate Tourism Training Resources for accessibles Cities and Towns) partnerstva iz programa za cjeloživotno učenje Leonardo da Vinci, Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića organizira 12. i 13. rujna četvrti po redu stručni skup u Poreču.

Tema projekta je dostupnost turističkih odredišta skupinama i posjetiteljima s posebnim potrebama, a zadaća je razmjena primjera dobre prakse. Na skupu će pored porečke škole sudjelovati još šest partnerskih institucija i to Federalberghi Trieste, koordinator cjelokupnog projekta i Consulmarc Sviluppo Trieste iz Italije, Hallam university, Sheffield Business School iz Velike Britanije, EFXINI POLI, Local Authorities Network for Social, Cultural, Tourist, Environmental and Agricultural Development, Athens iz Grčke, Technical School Centre Nova Gorica iz Slovenije i Universidad politecnica de Madrid, Life and Supporting Technologies iz Španjolske.

Predavači dolaze iz škole domaćina (Vilma Bednar i Ljiljana Badrov Frleta), te iz Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Grada Poreča, Turističke zajednice Vrsara i Grada Poreča. Stručni skup će se održati na dvjema lokacijama, u Villi Polesini i Gradskoj vijećnici.

Projekt je financiran iz programa za cjeloživotno učenje „Leonardo da Vinci“ namijenjenog strukovnom obrazovanju, a cilj mu je osnaživanje stručnih kompetencija nastavnika hotelijersko-turističke skupine predmeta. Nakon početnog sastanka u Trstu u prosincu 2010. godine održani su još skupovi u veljači i u svibnju 2011. u Sheffieldu i u Madridu. Detaljnije informacije o projektu  na web stranici attract.lst.tfo.upm.es

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa