Zašto bi Cuccurin bio bolji saborski zastupnik od Debeljuha

0

U Istri je predizborna kampanja počela na veoma osebujan način, još neviđen na hrvatskim prostorima. Političke opcije se međusobno optužuju plakatima, a nitko službeno ne preuzima odgovornost za njihovo autorstvo.

Prvi se na jumbo plakatima pojavio 20-godišnji Sandro koji je poručio da „je star koliko i korupcija u Istri“. Plakati su tiskani u prepoznatljivoj IDS-ovoj zelenoj boji, a za one kojima ni to nije bilo dovoljno asocijativno, na zelenoj podlozi su nacrtane tri koze. U poruci su svi odmah prepoznali Ladonjin rukopis, pa nije dugo trebalo čekati odgovor iz IDS-ovog tabora, iako to oni naravno neće priznati.

Odgovor je novi jumbo plakat, ovaj put tiskan u prepoznatljivim Ladonjinim bojama, na kojem lijepa Paola govori da joj je „baš zgodan taj Sandro, ali tko zna je li nasilan kao njegov tata Plinio“. Moram priznati da nestrpljivo očekujem treći plakat iz, recimo, HDZ-ove radionice u kojem se Sandro i Paola seksaju, jer nas ionako jebu i jedni i drugi, pa je najbolje da to čine i međusobno.  

No, mora se priznati da su IDS-ovi marketinški stratezi (ako Paola uopće jest njihov proizvod) ovim plakatom bocnuli u jednu od najslabijih točaka Cuccurinovog lika i djela. Naime, on u svojoj biografiji definitivno ima nekoliko, što fizičkih što grubih verbalnih ispada, a ovakvo ponašanje nije strano ni nekim drugim članovima Ladonje. Sjetimo se samo Angela Maticha, načelnika Općine Višnjan, koji je palicom udario po automobilu 78-godišnjeg starca jer je slučajno zalutao na njegovo imanje, a prije toga je napao i jednu umirovljenicu.

Plinio Cuccurin proslavio se, pak, nedavnim napadom na novinara Glasa Istre, Christiana Bruna Galića, a poznata je i priča kako je svojedobno suca Trgovačkog suda gađao pepeljarom. Kada smo ga jednom pitali je li to istina, odgovorio je: „To apsolutno nije istina, jer u vrijeme kada sam ga ja gađao pepeljarom, gospodin više nije bio sudac Trgovačkog suda.“

No, možda bi Paolinu zločestu ješku Cuccurin sada mogao okrenuti na svoj mlin, pa reći da upravo zbog toga Istrijani trebaju njega izabrati u hrvatski parlament. Naime, IDS-ovce se do sada u Saboru uglavnom tuklo (sjetite se kada je Ljubo Česić Rojs udario Dina Debeljuha), pa bi ulaskom Plinija Cuccurina u Sabor Istra napokon dobila nekoga tko će udarati druge zastupnike. Zamislite scenu kada Čobanković u saborskom hodniku slučajno krene prema Cuccurinu, a ovaj mu zaprijeti: „Ako se ne makneš od mene, ću te tako odalamiti…“ (Nenad Čakić)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa