„Ako Benediktinci žele u Istru neka dođu: Mogu ovdje živjeti i moliti se s našim vjernicima“

0
Samostan u Dajli.
Samostan u Dajli.

„Adris je privatna kompanija i ne želim komentirati njihove odluke vezane za ulaganje u gradnju TE Plomin“, kazao je župan Jakovčić na mjesečnoj konferenciji, odgovarajući na novinarsko pitanje. No, ipak je dodao kako ih podržava u naporima da ostanu na tržištu, a ako ne žele ulagati u energetiku, to je, smatra, njihovo pravo.
„Svakako bih pozvao grupaciju Adris da sudjeluje u istarskim projektima, da se s Maistrom ili novim tvrtkama uključe u Brijuni rivijeru, jer se zalažem za to da istarske tvrtke reinvestiraju na našem području“, rekao je Ivan Jakovčić.

I tema biskupije ponovo se našla na dnevnom redu, pa je Jakovčić na pitanje Porečko – pulskog biskupa, odnosno njegovog otpuštanja rekao kako ima osjećaj da su svi uz njega. „Mislim da i Vatikan to osjeća te da ga neće smijeniti jer je ovdje riječ isključivo o materijalnim odnosima što nije dostojno crkve. Ako Benediktinci žele u Istru neka dođu. Mogu ovdje živjeti i moliti se s našim vjernicima. To je jedini put pomirenja u ovoj situaciji. No njih zanima samo novac“, rekao je Jakovčić na kraju.
Na press konferenciji 7. rujna, istarski župan Ivan jakovčić najavio je dolazak predsjednika Ive Josipovića na proslavu Dana županije, koja će se zbog njegova dolaska, odgoditi s 25. za 26. rujan. (Paola Albertini)     

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa