Jakovčić promijenio mišljenje: Ne idem nikamo iz politike

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

„Istina je da se neću kandidirati za istarskog župana. Iz politike se ne mogu povući jer sam obilježen kao „homo politicus“ i nosit ću i dalje tu odgovornost i čast“, rekao je istarski župan Ivan Jakovčić u intervjuu za 24express, otkrivajući svoje planove i komentirajući rad Vlade i svojih stranačkih kolega.

Potvrdio je da mu je životna ambicija doista bila biti zastupnik u Europskom parlamentu jer je „kozmopolit svojim duhom i tijelom“. „Mislim da je uloga IDS-a, pa i moja osobna, u afirmaciji europske Hrvatske iznimna, ali to očito nije dovoljno“, kaže Jakovčić. To što neki zastupnici, koji će biti promatrači u Bruxellesu i Strasbourgu, ne znaju dobro engleski Jakovčić, koji odlično govori pet jezika, ne misli da je uvijek presudno.

Na konstataciju 24expressa da je SDP izgleda krenuo u osvajanje Istre, Jakovčić kaže da to nije ništa novo. „Devedesetih je Zdravko Tomac imao tu ulogu isturenog napadača na IDS, onda ga je zamijenio Mato Arlović, a sada to čine neki drugi. Dakle, princip je isti, u pitanju su samo nijanse“, kaže prvi čovjek IDS-a i Istre.

Jakovčić je naglasio da se u posljednje vrijeme ne pojavljuje s Milanovićem zbog zauzetosti važnim poslovima koje oboje imaju ali da će se pojaviti zajedno kada se obrije. Jakovčić je godinama nosio bradu, no, uskoro će je, najavio je, obrijati „unatoč tomu što mu mnogi kažu da je seksi“. (Foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa