Udruga Razvoj nakon deset godina djelovanja dobila na korištenje prostor Grada Pule

0
Lela Blekić, predsjednica Udruge Razvoj
Lela Blekić, predsjednica Udruge Razvoj

Pulska udruga za razvoj gospodarstva i kulture „Razvoj“ dobila je od Grada Pule na korištenje prostor u Kandlerovoj ulici. Udruga je mnogima poznata po organizaciji tradicionalnog Hand made festa, Festivala ručnih izrada, maštovitosti i dizajna koji se svake godine održava u Domu hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je kako je Gradu u interesu svoju imovinu staviti u funkciju, pogotovo gospodarstvenicima. „Udruga Razvoj svima je već dobro znana upravo po Hand made festivalu koji su prepoznali i građani te ga svake godine u velikom broju posjećuju“, komentirao je Miletić davanje prostora na korištenje toj udruzi.

Lela Blekić, predsjednica Udruge Razvoj istaknula je kako djeluju već deset godina i do sada nisu tražili prostor koji im je, s vremenom, postao neophodan. „Trebali smo mjesto gdje ćemo izložiti proizvode i biti dostupni građanima i turistima, ali i mjesto za sastanke“, rekla mi je Blekić i dodala kako je njihov rad prepoznat diljem Hrvatske.

U prostoru, koji će opremiti vlastitim sredstvima, održavat će i besplatne radionice za građane i turiste koji će imat priliku vidjeti kako nastaje autohtoni istarski suvenir. „Ne želimo da pulski turisti u središtu grada imaju dostupne samo kineske suvenire, želimo im prezentirati naš rad i kroz njega ispričati povijest našega kraja“, kazala je.    

Blekić se nada da će do početka sezone riješiti potrebnu dokumentaciju i otvoriti vrata novog prostora, a želja im je, kaže, ondje radit tijekom čitave godine. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa