Na festivalu u Štinjanu zaplijenjeni marihuana, amfetamini, LSD

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Za vrijeme trajanja glazbenog festivala na području Štinjana, od 21. do 24. srpnja, pulski policajci poduzeli su niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga. U navedenom razdoblju, postupali su prema 30 osoba, koje su zatečene u posjedu opojne droge, od kojih je 29 osoba zatečeno je u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je jedna osoba osumnjičena da je prodavala drogu na festivalu.

U počinjenju prekršaja zatečeno je 18 Hrvata, po tri Talijana i Belgijanaca, dva Nijemca te Slovenac, Austrijanac i Nizozemac. Od prekršitelja su oduzete sljedeće količine i vrste droga: 63.8 grama marihuane, 10 grama hašiša, 1.1 grama amfetamina, 6 komada Ecstasyja i 1 LSD. Policajci su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, osumnjičeni je zatečen 23. srpnja oko 1.45 sati kod tvrđave Punta Christo te je kod sebe imao 14.8 grama halucinogenih gljiva, 15.55 grama marihuane i 25 komada LSD-a, jednu digitalnu vagu i mobilni uređaj.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog 20-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Dakle, za vrijeme trajanja festivala, policajci su zaplijenili ukupno slijedeće količine i vrste droge: 79.35 grama marihuane, 14.8 grama halucinogenih gljiva, 10 grama hašiša, 1.1 grama amfetamina, 6 komada Ecstasyja i 26 komada LSD-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa