U Vodnjanu otvorena specijalizirana trgovina suvenira i autohtonih proizvoda

0
Suvenirnica s autohtonim proizvodima
Suvenirnica s autohtonim proizvodima

U vodnjanskoj palači Portarol 22. srpnja službeno je otvorena nova specijalizirana trgovina suvenira i autohtonih proizvoda s područja Vodnjanštine u kojoj turisti i posjetitelji imaju prilike upoznati se i kušati mnogobrojna maslinova ulja svjetski renomiranih vodnjanskih maslinara te nadaleko poznati vodnjanski Vin de Rosa i ostala vina s područja Vodnjanštine.

Osim navedenih proizvoda trgovina nudi i ostale autuhtone proizvode Vodnjanštine, a u ponudi ima velik izbor raznovrsnih unikatnih suvenira iz Vodnjana te posebno bogatu ponudu razglednica. Trgovinom upravlja trgovačko društvo Castelier, u stopostotnom vlasništvu Grada Vodnjana, a cijeli projekt je zamišljen kao mjesto objedinjavanja kompletne ponude proizvođača autohtonih proizvoda sa područja vodnjanštine. Radno vrijeme suvenirnice je svakim danom od 9 do 22 sata.

Difuzni hotel
Difuzni hotel

Istog je dana u Vodnjanu, na adresi Dolinska 49, otvorena i prva kuća za odmor u sklopu budućeg projekta difuznog hotela. Ideja difuznog hotela u starogradskoj jezgri Vodnjana postoji već neko vrijeme a zamišljena je kao temelj za valorizaciju napuštene imovine i oživljavanje bogate starogradske jezgre u Vodnjanu.

Osim gradske imovine projektom je predviđeno i uključivanje potencijalnih postojećih privatnih iznajmljivača smještajnih kapaciteta u sam projekt. Kuća se nalazi u neposrednoj blizini središnje Trgovačke ulice, i kapaciteta je četiri osobe sa mogučnošću smještaja još dvije osobe, a kako bi bila stavljena u funkciju u njenu su rekonstrukciju uložena određena sredstva.

Sama rekonstrukcija trajala je nekoliko mjeseci, a kuća je uređena u tradicionalnom autohtonom stilu. Upravljanje kućom zajedno sa projektom Difuznog hotela Vodnjan isto tako vodi gradska tvrtka Castelier. Kuća već ima svoje prve goste koji uživaju u bogatoj vodnjanskoj turističkoj ponudi.

Detalj iz suvenirnice
Detalj iz suvenirnice

Difuzni hotel
Difuzni hotel

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa