Delegacija bratimljenog grada Mussolentea posjetila Umag

0
Cristiano Montagner i Vili Bassanese
Cristiano Montagner i Vili Bassanese

Delegacija Grada Mussolentea iz Italije odazvala se pozivu Grada Umaga te 20. srpnja službeno posjetila gradonačelnika i njegove suradnike. Nakon razmjene prigodnih darova, gradonačelnik Mussolentea Cristiano Montagner i njegova zamjenica Valentina Fietta zahvalili su se na srdačnom gostoprimstvu i pohvalili gradske vlasti na iskoracima u razvoju gradske infrastrukture i projektima u tijeku.

Gradonačelnik Bassanese predstavio je razvojne projekte grada poput nove područne škole, vrtića, gradskog parka, Kolodvorske avenije i ulice Dante, kao i bogati kulturno-umjetnički ljetni program Grada Umaga, od koncerata Umago Summera i Umago Classice do manifestacija poput Umago Blues Festivala, Sepomaie vive, Dana rajčice i Fashion Nighta. Nakon službenog prijema, Montagner i Fietta obišli su grad i okolna naselja te upoznali vrijednu umašku kulturnu baštinu i povijest grada.

Kontinuiranom i konstruktivnom suradnjom, Umag i Mussolente nastavljaju jačati i razvijati međusobne odnose koje se prije svega temelje na razmjeni informacija, znanja i iskustva u raznim područjima javnog života i samouprave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa