Stanari Splitske 8 u Puli zadovoljni energetskom obnovom zgrade

0
Zahvat je izveden uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Zahvat je izveden uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

U samo dva mjeseca okončana je energetska obnova višestambene zgrade na adresi Splitska 8 u Puli koja će stanarima osigurati znatno niže režijske troškove. „Jako sam zadovoljan kao i moji sustanari što nam je zgrada energetski obnovljena. Zaista lijepo izgleda, a očekujemo i znatno rasterećenje u režijskim troškovima. Uz sve to i sama vrijednost stanova  nam je sada puno veća. Moram pohvaliti izvođače koji su zgradu obnovili u roku što je za toliki rad vrlo pozitivno, a pritom nama stanarima nisu uopće smetali“, kazao Safet Šahović, predstavnik stanara višestambene zgrade na adresi Splitska 8.

Zahvat je izveden uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime, s energetskom obnovom zgrade, kojom upravlja Castrum Pula 97, započelo se u prvoj polovici ožujka ove godine, nakon što je Castrum Pula 97 uz suglasnost stanara, prijavio projekt energetske obnove zgrade na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i tako povukao značajna financijska sredstava za njegovu realizaciju.

FZOEU, u investiciji vrijednoj nešto više od 600 tisuća kuna, sudjeluje u sufinanciranju izrade projektne dokumentacije, u maksimalnom iznosu do 35 tisuća kuna, te sufinancira 40 posto opravdanih troškova energetske obnove. Ostatak vrijednosti zahvata podmiruju suvlasnici zgrade putem kreditnog zaduženja.

Safet Šahović
Safet Šahović

Radovi su obuhvaćali rekonstrukciju fasadnog sustava kamenom mineralnom vunom te rekonstrukciju dijela krova čime će planirana ušteda energije, za stanare, iznositi više od 60 posto. Izvođač je bila pulska građevinska firma Final Decor. "Zadovoljan sam s kvalitetom i rokovima izvođenja radova  energetske obnove zgrade, a posebice me veseli što prednosti takvih projekata uviđa sve veći broj naših sugrađana. Interes za prijavu na buduće natječaje Fonda iskazali su i stanari susjednih zgrada stambenog bloka uSplitskoj ulici kojima upravljaju Castrum Pula 97 i Eki Inženjering. Zajedničkim djelovanjem pulskih upravitelja zgrada možemo postići još kvalitetnije rezultate u povlačenju bespovratnih sredstva iz europskih i domaćih fondova s ciljem podizanja standarda života naših građana i stvaranja nove vizure tritisućljetnog grada“ naglasio je direktor Castrum Pule 97 Aleksandar Matić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa