Erik Balija u finalu Supertalenta, Šćike nisu prošli

0
Eriki Balija u Supertalentu
Eriki Balija u Supertalentu

U trećoj polufinalnoj večeri Supertalenta Nove TV nastup u finalu je izborio Erik Balija iz Fažane. On je dobio čak 40,73 posto telefonskih glasova publike. U emisiji su nastupili i pićansko-kršanski Etno bend Šćike. Izveli su obradu hita „Teške boje“ Gorana Barea na vrlo originalan način, u istarskom etno stilu. Nastup je oduševio sva četiri člana žirija, ali ne i najveći dio publike pa se nisu plasirali u finale. Između deset izvođača trećeg polufinala Šćike su osvojili 7,24 posto telefonskih glasova publike što je bilo dovoljno za peto mjesto.

Istarski slavuj Erik Balija za polufinale showa je pripremio pjesmu Olivera Dragojevića, “Galeb i ja”, koja mu je jako važna i izvodi je na svim koncertima! Erikova prekrasna energija, smisao za humor i glas očito su dobar recept za prolazak kod publike! Iza sebe ima i brojne suradnje sa glazbenim zvijezdama. Nastupao je s Oliverom Dragojevićem u humanitarnom duhu za Centar za paralizu, a bio je i u Edinburghu u Queens Hallu s filharmonijskim okrestrom. Nastupao s Miroslavom Tadićem, Vlatkom Stefanovskim, Radom Šerbedžijom (u 3 navrata) i pokojnim Vinkom Cocom. Ima mnoge interese i hobije, no glazba je njegova prva i jedina ljubav. Iako je Erik dobro poznato ime u Istri i Kvarneru, nakon nastupa na Supertalentu popularnost mu je narasla. U zadnje vrijeme ljudi mu prilaze i traže autograme, no popularnost ga nije promijenila.

Erik kaže da nikad nije letio visoko iznad zemlje, već da je uvijek ostao svoj. Hrabro se nosi s cerebralnom paralizom i nije dopustio da ga bolest sputava u životu. Pozitivan je, šaljiv i nezaustavljiv, a glazbom se bavi od pete godine života. Okolina i doktori stvarali su mu velik pritisak, no Erik je u glazbi pronašao svoj mir. Svira klavijature i usnu harmoniku, a možete ga čuti kako pjeva na raznim prigodama i proslavama svih vrsta. Uza sve to Erik je i velik humanitarac, voli pomagati ljudima, ali i životinjama.

Nastup Erika Balija u polufinalu Supertalenta možete pogledati OVDJE

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa