Butković: S Bina Istrom pregovaramo o dovršetku punog profila Ipsilona

0
Oleg Butković
Oleg Butković

Vlada u potpunosti podupire turistički razvoj Istre te će uložiti znatna sredstva u obnovu prometne infrastrukture, a s Bina Istrom se pregovara o potpunom dovršetku punog profila autoceste na Istarskom ipsilonu, izjavio je u petak u Poreču ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon razgovora s predstavnicima Istarske županije, Pule i Poreča.

Ministarstvo prometa će u suradnji s Hrvatskim cestama investirati u obnovu cestovne infrastrukture u Istri, ponaprije u sva kritična mjesta postojećih državnih cesta, istaknuo je Butković koji se u Poreču, kao i ministar turizma Anton Kliman, susreo s istarskim županom Valterom Flegom te gradonačelnicima Pule i Poreča Borisom Miletićem i Edijem Štifanićem.

Butković je u izjavi novinarima kazao i kako su poodmakli već i pregovori s Bina Istrom, kao koncesionarom, na potpunom dovršetku punog profila Istarskog ipsilona, a riječ je o izgradnji druge B1 faze do tunela Učka, za što već postoje sve građevinske dozvole.

"Konačna cijena gradnje upravo se dogovara i ti pregovori se vode i u njima su uključeni renomirani financijski i pravni subjekti te stručnjaci. Te radnje će biti gotove do lipnja odnosno do ljeta nakon čega će prijedlog ići na Vladu, a potom i na Europsku komisiju. U svakom slučaju potpora Vlade da se taj projekt pokrene je neupitna", naglasio je ministar pomorstva, prometa i veza.

No, kako se čulo nakon sastanka, turizam se ne smije oslanjati samo na cestovni promet pa Vlada u potpunosti podupire izgradnju posve novog putničkog terminala u pulskoj luci, a u tijeku su i pregovori za sufinanciranje rekonstrukcije poletno-sletne staze na pulskom aerodromu. Za to su, po riječima ministra Butkovića, dobrim dijelom već rezervirana sredstva iz namjenskih fondova Europske unije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa