Od ponedjeljka bez gužvi oko bolnice: Otvara se novo parkiralište

0

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima 13. svibnja obišao je novoizgrađeno parkiralište nove pulske Opće bolnice koje će se službeno otvoriti 16. svibnja. „Iznimno mi je drago da smo uspješno uredili i rekonstruirali Santoriovu ulicu s cjelokupnom komunalnom infrastrukturom za što smo uložili značajna financijska sredstva. Zahvaljujem građanima na njihovom strpljenju za vrijeme ovih nekoliko mjeseci izgradnje. Znamo da je bio otežan pristup bolnici, međutim drago mi je da će sada građani moći koristiti novoizgrađeno parkiralište što će u značajnoj mjeri doprinijeti lakšem prometovanju u našem gradu“, istaknuo je Miletić.

Sada će se olakšati promet prema bolnici i rasteretiti sami građani, kao i građevinari koji rade na izgradnji nove Opće bolnice. „Parkiralište je dovoljno veliko i trebalo bi primarno zadovoljiti potrebe pacijenata, a potom i svih ostalih. Veseli me što smo realizirali ovu fazu prije same turističke sezone kada će promet biti znatno veći u gradu.“, kazala je v.d. ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić. Projekt izgradnje nove Opće bolnice Pula fazno je podijeljen, a parkiralište kao izdvojeni dio logično prvi se odradio. „Puno toga će se fazno rješavati zato što je to bolnica 'koja živi', koja radi. Nakon ovog parkirališta slijedeća faza bit će uređenje i stavljanje u funkciju zgrade dijagnostike i radiologije, a nakon toga novi dograđeni dio bolnice. Zadovoljni smo odvijanjem radova koji se izvode bez zakašnjenja“, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća bolnice i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić.

U prvoj fazi novoizgrađeno parkiralište neće se naplaćivati, niti će ulaz biti ograničen
U prvoj fazi novoizgrađeno parkiralište neće se naplaćivati, niti će ulaz biti ograničen

Parkiralište ima ukupno 637 parkirnih mjesta, od čega 37 za osobe sa smanjenom pokretljivošću te 25 za motocikle. U ovoj fazi ulaz neće biti limitiran, niti će se naplaćivati parkiranje, a na samo parkiralište će se ulaziti direktno s novog kružnog toka u Santoriovoj ulici.

Dosadašnji cestovni ulaz iz Preradovićeve, odnosno Valvazorove ulice bit će, za sada, omogućen privremenom regulacijom prometa do stavljanja u funkciju prometnica unutar kruga bolnice. Prometna površina i parkirališna mjesta obuhvaćaju oko 16 tisuća četvornih metara, dok oko 2.500 kvadrata otpada na zelene površine na kojima je zasađeno stotinjak stabala te sadnice grmlja. Na parkiralištu je ugrađena energetski učinkovita LED rasvjeta koja će donijeti značajne uštede. Također, pušten je u rad i novoizgrađeni sustav oborinske odvodnje u Santoriovoj ulici te je izgrađen retencijski bazen.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa