Započela podjela brošure o realiziranim projektima Grada Pule u prošloj godini

0
Gradonačelnik Pule Boris Miletić
Gradonačelnik Pule Boris Miletić

Na kućne adrese Puljana ovih dana stiže brošura o najznačajnijim projektima Grada Pule koji su realizirani u 2015. godini.

U brošuri  je sažet cijeli niz kapitalnih i infrastrukturnih projekta koji su obilježili proteklu godinu poput  završetka plinofikacije Pule, obalnog kolektora, dovršene sanacija prometnice Šijana-Stancija Peličeti, rekonstruirane Santoriove ulice,  izgradnje nove pulske bolnice, sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva i niz drugih projekta.

Osim toga, posebno su istaknute aktivnosti Grada Pule usmjerene ka održivom razvoju i očuvanju okoliša i to prvenstveno otvaranjem crpne stanice za punjenje električnih vozila,  javnim servisom za prijevoz električnim biciklima, uspostavi reciklažnog dvorišta, te javnim tribinama o uvođenju sustava selektivnog prikupljanja otpada. Navedena su i rekordna turistička ostvarenja od 8 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja u odnosu na prijašnju godinu kao i brojne manifestacije realizirane zahvaljujući suradnji gradske uprave s drugim institucijama i partnerima. Posebna pozornost u prošloj godini posvećena je najpotrebitijim građanima pa je za tu namjenu u proračunu osigurano više od 18 milijuna kuna. Prošlogodišnje nagrade i priznanja Gradu Puli,  kao posljednji odjeljak brošure, potvrđuju uspješnost poslovanja gradske uprave.

Brošuru možete pogledati na službenoj stranici grada Pule www.pula.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa