Milanovićevi kandidati iz Istre mogu slaviti

0
Zoran Milanović i Peđa Grbin (foto: Glas Istre)
Zoran Milanović i Peđa Grbin (foto: Glas Istre)

Struja Zlatka Komadine, kad su u pitanju kandidati iz Istre, ne može biti zadovoljna rezultatima izborne konvencije SDP-a 16. travnja u Zagrebu.

Od dvadeset kandidata za pet pozicija u Glavnom odboru stranke koliko ih je rezervirano za Istru, čak četiri izabrana su se manje ili više otvoreno svrstavala uz Zorana Milanovića. Odnosi se to na Danijela Ferića iz Pule, Adu Damjanac iz Fažane, Maura Jurmana iz Umaga i Daniela Mohorovića iz Labina.

Jedino je peti kandidat - Marko Ferenac iz Vižinade znao "popričati" s Komadininom strujom. Među neizabranim kandidatima za Glavni odbor uglavnom su ljudi koji su se povezivali s Komadinom. Među njima su Maja Šarić i Serđo Popović, koje je Milanovićev riječki pulen Željko Jovanović svojedobno nazvao "likovima", zatim bivši dožupan Vedran Grubišić i Valdi Gobo.

Nisu izabrani ni Darko Saftić iz Poreča, Tina Krivičić iz Medulina, Ines Krajčak iz Rovinja, Dalibor Macan iz Svetvinčenta, Martina Majdak iz Raše, Davor Ravnić iz Ližnjana, Bojana Puzigaća iz Buja, Elena Jerman i Snežana Andrejev Majcan iz Buzeta, Ivan Lukež iz Pule, ali ni Tanja Vrbat Grgić iz Umaga koja je svojedobno bila u "protuideesovoj" struji.

Kandidati za Predsjedništvo iz Istre bili su Peđa Grbin iz Pule, Blagoja Hristov iz Funtane, Ines Krajčak iz Rovinja te Maja Šarić iz Medulina. Očekivano, izabran je Peđa Grbin.

Zanimljivo je pak da su potpredsjednici SDP-a uglavnom Milanovićevi rivali, i to Davor Bernardić, Milanka Opačić i Tonino Picula. Jedino je Ranko Ostojić u Milanovićevu užem krugu. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa