Velike uštede energije u zgradama obnovljenim putem FZOEU i Dolcevite

0
Obnova zgrade u Bastijanovoj u Puli
Obnova zgrade u Bastijanovoj u Puli

Uz nedavno započetu energetsku obnovu višestambene zgrade Sv. Polikart 7, Splitska 8 i Rimske centurijacije 9 u tijeku i energetska obnova zgrade na adresi Bastijanova 2. Okončanjem energetske obnove stanari Bastijanove 2 imat će niže režijske troškove za više od 60 posto, a to će se postići toplinskom izolacijom fasadnih zidova, stropa podruma, krova, te zamjenom kompletne postojeće drvene stolarije novom aluminijskom stolarijom.

„Osim što će se stanari imati znatno niže režijske troškove u obnovljenoj zgradi, u velikoj mjeri su rasterećeni u sufinanciranju same obnove. Zadovoljan sam što stanari uviđaju prednosti koje im nudi ovakav modalitet energetske obnove kojom im se u konačnici povećava kvaliteta življenja i vrijednost nekretnina,“ kazao je direktor Castrum Pula 97 Aleksandar Matić, napominjući kako se ovakvim zahvatima ujedno štiti okoliš. Matić je najavio nastavak započetih aktivnosti koje provodi stručni tim Castruma na pripremi dokumentacije za nove natječaje koje će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisati u 2016. godini.

Vrijednost investicije energetske obnove zgrade Bastijanova 2 iznosi oko 450 tisuća kuna, od čega Fond sudjeluje u sufinanciranju do 40 posto opravdanih troškova energetske obnove te sto posto u izradi projektne dokumentacije, Grad Pula sufinancira radove putem projekta Dolcevita a ostatak vrijednosti snose suvlasnici zgrade. Izvođač radova je građevinska firma Sejo gradnja iz Pule, a planirani rok završetka je 30. travanj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa