Kako je prevaren umaški poduzetnik koji je putem oglasa prodavao tvrtku

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Da treba biti oprezan s davanjem osobnih podataka, pa čak i podataka o vlastitoj tvrtki na svojoj je koži osjetio 48-godišnji poduzetnik iz Umaga, koji je u rujnu prošle godine oglasio prodaju svoje tvrtke.

Na oglas mu se javio 27-godišnjak iz Zagreba, predstavio se kao zainteresirani kupac i zatražio da mu poduzetnik dostavi dokumentaciju tvrtke i presliku osobne iskaznice. Nakon što je dobio tražene podatke, Zagrepčanin je izradio krivotvoreni pečat tvrtke i putem web portala jednog telekomunikacijskog operatera, te uz pomoć dokumentacije tvrtke iz Umaga i preslikom osobne iskaznice njenog vlasnika, sklopio pretplatnički ugovor i ovjerio ga lažnim pečatom umaške tvrtke.

Na taj je način dobio dvije SIM kartice i dva mobilna uređaja, koje je potom prodao, oštetivši poduzetnika iz Umaga za više stotina kuna, a telekomunikacijskog operatera za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a zbog sumnje da je počinio i kaznena djela prijevare, kriminalistička istraživanja nastavit će se na području drugih policijskih uprava. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa