U Vodnjanu studentske stipendije 800 do 1000 kuna

0
Gradonačelnik Vodnjana s novim stipendistima
Gradonačelnik Vodnjana s novim stipendistima

U prostorijama Grada Vodnjana 24. prosinca održano je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjana i izabranih učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2015./2016.

U uvodnim riječima gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović čestitao je izabranima na dosadašnjim postignutim uspjesima te radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama.

"Želim vam puno uspjeha u daljnjem obrazovanju te da i nadalje budete ponos naše Vodnjanštine i vaših roditelja. Na vama je da razvijate i stvarate budućnost našeg kraja. Nadam se da ćete radom i znanjem doprinositi sredini gdje ste odrasli i postali obrazovani mladi ljudi", poručio im  je gradonačelnik.

Za školsku/akademsku 2015./2016. godinu odobreno je 13 novih stipendija, 9 studentskih i 4 učeničkih. Grad Vodnjan trenutno isplaćuje 43 stipendista, što studentskih što učeničkih.

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine.
Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja. Studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Vodnjana za akademsku godinu 2015./2016. su: Radolović Denis, Suljić Kristijan, Žufić Ivan, Butković Nicol, Jovanović Lukas, Delcaro Paolo, Smoljan Marko, Malagić Alen i Predan Ana. Učenici koji su stekli pravo na učeničke stipendije u školskoj godini 2015./2016. su: Buršić Luka, Smoljan Marija, Kruškić Emina i Sudulić Chiara.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa