U stalni radni odnos ući će 52 sezonska radnika Istraturista

0
Istraturist je u hotelu Meliá Coral tradicionalno zaključio poslovnu godinu
Istraturist je u hotelu Meliá Coral tradicionalno zaključio poslovnu godinu

Više od 400 zaposlenika okupilo se u hotelu Meliá Coral na večeri kojom Istraturist tradicionalno zaključuje poslovnu godinu. Pored direktora Istraturista, Ronalda Korotaja, zaposlenicima su se ovom prilikom obratili Davor Luksic, predsjednik Grupacije Lukšić Hrvatska, te Pablo Suárez, direktor zone Meliá Hotels International.

Direktor Istraturista podsjetio je da je 2015. godina prva godina poslovanja Istraturista u sastavu Lukšić Grupe Hrvatska, obzirom da je u studenom 2014. godine Plava Laguna Poreč kupila Istraturist. Iako godina još nije okončana, procjenjuje da će Istraturist ostvariti rekordne poslovne rezultate obzirom da je u 2015. godini ostvaren porast noćenja od 12% u odnosu na 2014. godinu.

Najznačajniji dio obraćanja direktora Korotaja zaposlenicima odnosio se na novo zapošljavanje. Istaknuo je da će se broj radnika koji imaju status „stalni sezonac“ povećati za 45%, i da je sa 52 radnika dogovoreno stupanje u stalni radni odnos, nakon što je po završetku sezone pokrenut proces selekcije sezonskih radnika s ciljem da se poveća broj stalnih radnika na ključnim poslovima u objektima i u upravi.

Tijekom službenog dijela večeri tradicionalno su dodijeljene jubilarne nagrade. Ukupno 99 zaposlenika primilo je jubilarne nagrade od kojih je 10 zaposlenika sa 40, a 2 zaposlenika sa 45 godina staža u Istraturistu. U 2015. godini u mirovinu je otišlo 15 zaposlenika, kojima je tijekom službenog djela večeri uručena kristalna plaketa za osobni doprinos Istraturistu povodom odlaska u mirovinu. Uz glazbeni program i tombolu, fešta je trajala do ranih jutarnjih sati.

Ronald Korotaj
Ronald Korotaj

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa