Božić u INK s Ninom Badrić za pomoć Školi za odgoj i obrazovanje

0
Nina Badrić
Nina Badrić

Projekt „Božić u INK“ i ove godine građanima Pule donosi koncertnu poslasticu. Riječ je o humanitarnom gala koncertu Nine Badrić i sestara Ivane i Marije Husar, koji će se održati u ponedjeljak, 14. prosinca s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula.

„Već treću godinu zaredom, Grad Pula organizira ovu božićnu manifestaciju prožetu humanitarnom notom“, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije zamjenica Grada Pule Elena Puh Belci, nadodavši kako se humanitarna tradicija i dalje nastavlja.

„Humanitarna mreža Grada Pule ove godine je odabrala najpotrebitiju ustanovu, a riječ je o Školi za odgoj i obrazovanje Pula“, naglasila je Puh Belci te se ovom se prilikom zahvalila Arenaturistu na partnerstvu i suradnji u sklopu projekta „Božić u INK“.

Zahvali se pridružio i inicijator projekta „Božić u INK“ Daniel Sponza koji je kazao kako je iznimno sretan što su Grad i Arenaturist prepoznali vrijednost projekta i poduprli ga na ovaj način.

„Ove smo godine od prodaje ulaznica prikupili gotovo 30 tisuća kuna, a cjelokupan iznos bit će doniran Učeničkoj zadruzi Šparooga, koja djeluje pri Školi za odgoj i obrazovanje, kako bi se kupili novi materijali i alati za rad zadrugara. Sve karte su prodane u samo dva dana što navodi na zaključak da su građani Pule prepoznali vrijednost i značaj ovog humanitarnog događaja“, istaknuo je Sponza.

Višnja Popović, Elena Puh Belci, Daniel Sponza i Reli Slonim
Višnja Popović, Elena Puh Belci, Daniel Sponza i Reli Slonim

Izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim izrazio je zadovoljstvo što upravo Arenaturist sudjeluje u organizaciji ovog koncerta koji ima plemeniti cilj, a to je pomaganje zajednici.

Ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Pula Višnja Popović prisutne je ukratko upoznala s aktivnostima škole koja broji 84 učenika s područja cijele Istre.

„Naša škola, osim što je odgojno-obrazovna institucija, za svoje učenike osigurava i dodatne kulturne i sportske aktivnosti primjerene učenicima s posebnim potrebama“, kazala je Popović i istaknula kako se prošle godine osnovala i Učenička zadruga, kao jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu Škole.

„Svrha Učeničke zadruge je olakšan pristup zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama, a kroz Zadrugu naši učenici imaju priliku pokazati svoju radnu produktivnost“, kazala je voditeljica Učeničke zadruge Šparooga Daniela Kasunović Maružin, nadodavši da se u okviru Zadruge, uz stalne sekcije kao što su keramičarska, ekološka, likovna i pet friendly radionica, provode dva velika projekta – vrt znanja i skohoaonica.

Voditeljica Zadruge spomenula je kako donirane novce planiraju uložiti u unaprjeđenje novonastalog vrta znanja.

„Cilj je našim učenicima omogućiti da kroz Zadrugu ponude svoje proizvode i usluge  lokalnoj zajednici, kako ne bi bili samo korisnici usluga, već i oni koji usluge nude“, zaključila je Kasunović Maružin.

Daniela Kasunović Maružin, Višnja Popović, Elene Puh Belci i Daniel Sponza
Daniela Kasunović Maružin, Višnja Popović, Elene Puh Belci i Daniel Sponza

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa