U pucnjavi u Zagrebu ranjen vlasnik zemljišta u raškom Lugu

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Sinoć je u Zagrebu u Selskoj ulici, u blizini Inine benzinske crpke, ranjen poduzetnik Michael Ljubas, široj javnosti poznat kao vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno, ali u istarskoj javnosti poznatiji kao vlasnik zemljišta u Lugu, dolini rijeke Raše na području općine Sv. Nedelja, gdje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Prema pisanju 24sata nepoznati počinitelj, ili više njih, zapucao je prema Ljubasu dok je on izlazio iz svoje Honde Accord, a jedan od ispaljenih hitaca pogodio ga je u nogu.

Iz izvora bliskih istrazi 24sata doznaje da je bio meta napada, a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske postaje.

No odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio kako je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

Prijatelji koji su noćas stigli u bolnicu kazali su kako je Ljubas bio na operaciji i da su im liječnici rekli da je izvan životne opasnosti. U bolnicu je brzo stigla i njegova obitelj. Ljubasa u bolnici čuva policija.

Ljubas je vlasnički ili upravljački povezan s čak 48 tvrtki. Zemljište u Lugu otkupio je preko tvrtke Raška draga d.o.o. prije nekoliko godina. Osnivač Raške drage je poduzeće Jadran-Građenje, kojeg je pak osnovala tvrtka Constans DK, sve u Ljubasovom vlaništvu. (N.Č.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa