Dječje gradsko vijeće Pule doniralo Udrugu cerebralne paralize

0
Članovi Dječjeg gradskog vijeća Pule s članovima Udruge crebralne paralize
Članovi Dječjeg gradskog vijeća Pule s članovima Udruge crebralne paralize

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u pratnji članova Dječjeg gradskog vijeća Pule i njihove voditeljice Ileane Zahtila Blašković 5. prosinca je uručila donaciju Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za nabavku materijala za likovnu radionicu koju korisnici Udruge pohode. Riječ je o donaciji vrijednoj 2.800 kuna, a cjelokupan iznos prikupljen je na sedmoj Humanitarnoj čajanci organiziranoj na inicijativu članova Dječjeg gradskog vijeća.

„Mi kroz ovakve aktivnosti našu djecu učimo da je činiti dobro hvale vrijedno“, istaknula je Puh Belci te je nadodala kako se kroz Humanitarne čajanke postižu dva efekta, druženje i pomaganje. Na riječi zamjenice gradonačelnika nadovezala se ispred Društva naša djeca Zahtila Blašković kazavši kako Dječje gradsko vijeće kroz svoje projekte i aktivnosti zagovara pozitivne vrijednosti poput jednakosti prema svima te humanost i plemenitost.

Zahvalu svim svojim vršnjacima, učenicima sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola, koji su sudjelovali na Humanitarnoj čajanci uputila je dječja gradonačelnica Lara Kapeloto nadodavši kako se Dječje gradsko vijeće bavi promicanjem jednakosti među svom djecom te da je ovo pravi put ka tome. 

Predsjednica Udruge Lorena Lazarić-Stefanović kazala je kako ju je ova donacija posebno razveselila jer je inicirana od strane mladih. „Donaciji je posebno važna za naše korisnike koji će ovaj materijal koristiti za izradu svojih umjetničkih kreacija na našim likovnim radionicama“, pojasnila je Lazarić-Stefanović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa