Počinju Dani tartufa u Buzetu!
S ciljem promocije eno-gastro ponude Buzeštine i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, te slavljenja sezone tartufa, Turistička zajednica Grada Buzeta u suradnji s ugostiteljima s područja Buzeta, Udruženjem obrtnika Buzet, te Gradom Buzetom, organizira „Dane tartufa“ koji se održavaju od 31.10. do 01.12.2015., u vrijeme kada je tartuf na vrhuncu sezone.
Povodom ulaska među 5 finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu lokalne gastronomije i turizma u 2015. godini, odlučili smo zajedno sa ugostiteljskim objektima kreirati promotivne menije na bazi tartufa, a suradnja se nastavlja i između samog ugostitelja te lokalnog proizvođača čiji se proizvodi koriste za spravljanje jela (jaja, brašno, vino, maslinovo ulje, tartufi, te ostalo).
U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je trinaest ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u Danima tartufa, a to su restoran hotela Fontana, hotela Vela Vrata i Stara oštarija, konobe: Roko, Most i Old River, svi iz Buzeta, konoba Volte iz Kozari, konoba Vrh iz Vrha i Santa Terra iz Sovinjaka, restoran Toklarija iz Sovinjskog polja, Ročka konoba iz Roča, konoba Kolinasi iz Kolinasi, te Humska konoba iz Huma.
Za vrijeme manifestacije moguće je kušati raznovrsna jela sa tartufima po promotovinim cijenama.
Osim „Dana tartufa“, organizirat će se i dani divljači, kobasica i ombola, šparuga, nedeve i samoniklog bilja, ovisno o mjesecu u kojem se održavaju kako bi se i dalje poštivala pravila sezonalnosti u gastronomiji.
Više informacije možete pronaći na www.tz-buzet.hr.