Miletić: Pokazali smo da možemo i hoćemo, ali možemo i hoćemo brže!

28.10.2015 - 10:10
Boris Miletić
Boris Miletić

Predstavnici IDS-a su 27. listopada na predizbornoj tribini u Buzetu predstavili program koalicije IDS-PGS-RI za parlamentarne izbore.

U prepunoj dvorani Narodnog doma u Buzetu, predsjednik IDS-a Boris Miletić govorio je o programu koalicije IDS-PGS-RI „Pravo na svoje“. Istaknuo je da se program temelji na decentralizaciji, jer „nitko ne može zastupati interese naših županija i naših građana bolje nego oni koji svakodnevno žive kroz svoje gradove, općine i županije“.

„Mi po mišljenje ne moramo u Zagreb. To nas razlikuje od ostalih i to naši sugrađani i očekuju od nas“, kazao je Miletić.

Valter Flego
Valter Flego

Dodao je da koalicija IDS-PGS-RI okuplja najuspješnije regionalne stranke s ciljem da se bitne odluke donose na razini koja je najbliža građanima i koja najbolje poznaje potrebe svojih građana. Napomenuo je da se „svi sjete Istre i decentralizacije samo za vrijeme kampanje“, dok je IDS-u Istra uvijek prioritet.

„Jedino je jak IDS garancija da će Istra imati snagu u Saboru“, kazao je Miletić dodajući da „svaki glas za našu koaliciju siguran je glas“.

„Mi znamo stvari pomicati na bolje. Otkad smo preuzeli resor turizma, imamo 20 posto više turista“, naveo je Miletić, dodajući da IDS iza sebe ima mjerljive rezultate te da se „može kad se hoće“.

„A mi smo pokazali da možemo i hoćemo, ali možemo i hoćemo brže, istaknuo je predsjednik IDS-a.  Decentralizacija nam jamči povećanje učinkovitosti i efikasnosti“, kazao je zaključivši da „u Zagrebu nas uvažavaju onoliko koliko smo jaki. A bit ćemo jaki onoliko koliko se budemo držali zajedno.“

Damir Sirotić
Damir Sirotić

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego istaknuo je da država treba osigurati model koji će potaknuti, a ne kočiti razvoj Istre i drugih razvijenih regija.

„Model koji se provodi u našoj državi je potrošen. Moramo se okrenuti novim gospodarskim modelima, trebaju nam novi načini izlaska iz krize. A to je upravo ono što nudimo u našem programu Pravo na svoje“, zaključio je Flego, kazavši da „decentralizacija nije dobra samo za Istru, već za sve hrvatske regije.“

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Buzet Damir Sirotić i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić napomenuli su da će svaki glas na ovim izborima odlučivati, između ostalog i o tome da li ćemo i naredne četiri godine nastaviti živjeti u strogo centraliziranoj državi.

„Svaki glas na ovim izborima odlučivat će hoćemo li tome konačno reći dosta!“, zaključio je predsjednik gradske podružnice IDS-a Buzet.

Tweet

Posljednje novosti