Odabrani finalisti Festivala mladih pjevačkih talenata u Vodnjanu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Domu mladih u Vodnjanu 23. i 24. listopada održane su audicije za „3,2,1… PJEVAJ ! 1. Festival mladih pjevačkih talenata (3,2,1…CANTA! I Festival di canto per giovani promesse).  U petak su nastupali osnovnoškolci podijeljeni u dvije kategorije, od 1. do 4. te od 5. do 8. razreda, a u subotu učenici srednjih škola.

Od ukupno 36 prijavljenih kandidata, audiciji je pristupilo njih 30 i to 12 iz kategorije od 1. do 4. razreda, 11 iz kategorije od 5. do 8. razreda te 7 srednjoškolaca.

Jedini prijavljeni kandidati u kategoriji „duet“ Lara Chiavalon i Din Faljić, nastupili su u revijalnom dijelu te će biti dio velikog finala zajedno sa odabranim finalistima.

Od ukupno 36 prijavljenih kandidata, nakon održanih audicija a sukladno bodovnoj listi, njih 17 prošlo je dalje direktno u finale. Odabrano je 4 kandidata iz kategorije od 1. do 4. razreda, 7 kandidata iz kategorije od 5. do 8. razreda te 6 kandidata srednjih škola.

Stručni žiri ocjenjivao je kandidate ocjenama od 1 do 10 te je svaki kandidat mogao osvojiti maksimalno 30 bodova po članu žirija, odnosno sveukupno 90 bodova (3 člana stručnog žirija). Ocjene su se bazirale na 3 kriterija: intonaciji, vokalnoj izvedbi i scenskom nastupu.

Članovi stručnog žirija na dvodnevnim audicijama bili su: Ana Debeljuh – profesorica klavira i voditelj dječjih i drugih zborova, Gabrijela Galant Jelenić – pjevačica grupe Nola te Vedran Šilipetar - glazbenik, likovni umjetnik i profesor likovne kulture.

Finalisti koji će nastupiti u velikoj završnici u Domu mladih u Vodnjanu dana 13.11.2015.:

kategorija od 1. do 4. razreda: Valentina Patrun, Tereza Mišan, Lara Pliško i Ana Vitasović
kategorija od 5. do 8. razreda: Marina Mutabdžić, Anja Fakin, Marco Cuccurin, Lorena Kajić, Natali Radovčić, Elena Naperotić i Karla Havić
srednjoškolci: Mateo Škabić, Romina Peti, Gianluca Prelogar, Nina Fakin, Nadia Ferfoglia i Lena Orlić.

Pozivaju se svi finalisti da u subotu, 7. studenog u 10:00 sati prisustvuju generalnoj probi za veliko finale. Proba je zatvorenog tipa te će biti prisutni isključivo finalisti, stručni žiri te članovi koordinacijskog odbora festivala.

Koristimo ovu priliku da čestitamo svim kandidatima koji su se prijavili na audiciju i da zahvalimo roditeljima, rodbini i prijateljima kandidata koji su im pružili podršku, a također pozivamo sve vas koji volite glazbu da nam se pridružite u velikom finalu dana 13. studenog 2015. godine (petak) u 20:00 sati u Domu mladih u Vodnjanu uz prigodan zabavni program te podjelu atraktivnih nagrada najboljim mladim pjevačkim talentima!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa