U Banjolama izložba Istra neka blista

0
Banjole
Banjole

Zavičajna galerija Crnobori u Banjolama 20. listopada ugostit će izložbu dječjih radova učenika OŠ „Dr. Mate Demarin“ pod nazivom „Istra neka blista“.  Otvoriti će je u 10.30 sati  njena kustosica, povjesničarka umjetnosti Kristina Tamara Franić. Organizator je Ars@Nova- Udruga za promicanje kulture, uz podršku područne škola dr. Mate Demarin u Banjolama, Općine Medulin, Udruge za promicanje likovne kulture putem likovnih radionica za djecu – Artić Pula, akademske slikarice Sanje Simeunović Bajec te Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola.

Izložbom se želi promovirati kulturna baština Banjola i okolice, a ujedno će poslužiti kao edukativna podloga djeci i odraslima u smislu povećanja svijesti o potrebi očuvanja prirode od zagađenja. Izložba dodatno potiče na promišljanje o korištenju samoodrživih oblika energije koji ne zagađuju prirodu. Narod bez svijesti o svojoj prirodnoj, ekološki nedirnutoj kulturnoj baštini jest narod bez budućnosti.

U sklopu otvaranja izložbe nastupati će folklorna skupina i dječji zbor OŠ dr. Mate Demarina iz Banjola i djeca Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola. Uz prigodan koncert, posjetitelji će pogledati dječju predstavu na temu ekologije.

Izložba će se moći razgledati od 20. do 30. listopada u vremenu od 17 do 19 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa