Brojni vjernici hodočastili Majci božjoj od Zdravlja u Hreljići

0
Za nastavak druženja i dobru atmosferu pobrinuli su se članovi KUD-a Rakalj
Za nastavak druženja i dobru atmosferu pobrinuli su se članovi KUD-a Rakalj

Već tradicionalno druge nedjelje u listopadu, brojni vjernici i hodočasnici pohode najmanje marijansko svetište u Hrvatskoj, svetište Majke božje od Zdravlja u Hreljići. Ni vremenske prilike tog dana nisu omele velik broj vjernika da prisustvuju misnom slavlju i procesiji s likom Bogorodice oko crkve, kako bi se poklonili pred Marijinim likom, moleći zagovor Blažene djevice Marije za zdravlje.

Proslava je započela u jutarnjim satima svetom ispovijedi i molitvom krunice, a misno slavlje predvodio je porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan. Nakon crkvenog slavlja uslijedila je pučka fešta i sajam. Za nastavak druženja i dobru atmosferu pobrinuli su se članovi KUD-a Rakalj, koji su ove godine sa sobom doveli i goste, HKUU Trenk iz Nove Gradiške. Očuvanje tradicijskih vrijednosti pokazali su najmlađi članovi KUD-a Rakalj.

Na maloj i velikoj rožnici Mantinjadu i Stari labinski balon zasvirali su Roko Dragešić i Mateo Škabić. Dječji koraci malih folkloraša prebirali su figure plesa balona, kojeg je na harmonici pratio Erik Cetina. Gosti iz Nove Gradiške, kojima je ovo ujedno i prvo gostovanje u Istri, predstavili su se spletom slavonskih plesova i pjesama, te unijeli dašak slavonske ravnice u podneblje istarskog krša i zemlje crljenice. Druženje se dalje nastavilo na sajmu uz pjesmu i neizostavne kestene. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa