Sedma pobjeda pulske hendbikerice Mirjane Ružnjak na Maratonu Italia

0
Mirjana Ružnjak
Mirjana Ružnjak

Pulska handbikerica paraolimpijka Mirjana Ružnjak, članica Biciklističkog kluba Pula,  11. listopada osvojila je prvo mjesto na sportskoj manifestaciji Maratona d'Italia – Memorial Enzo Ferrari održanoj u talijanskom gradu Carpiju. Stazu je prešla sat vremena, 38 minuta i 33 sekunde. Bio joj je to dvanaesti nastup na ovom maratonu i sedmo osvajanje zlatnog odličja.

U muškoj konkurenciji handbikera pobjedio je Giordano Tomasoni (1:11:03),  što je njegova treća pobjeda. U utrci maratonaca trkača stazu je istrčalo 456 trkača i 74 žena. Pobjedili su domaći natjecatelji Mucerino Giuseppe (2:32:56)  i Caccialanza Elga (2:50:28). Pored maratonske utrke održana je i polumaratonska utrka kao i utrka na 30 kilometara u kojima je sudjelovalo oko tisuću trkača. Za rekreativce i njihove kućne ljubimce održana je po prvi puta utrka na tri kilometra.

Start maratonske utrke henbikera i trkača odvijao se ispred muzeja i tvorničkog kompleksa Ferraria u Maranelu, popraćen „urlikom“ snažnih motora u crvenim konjićima. Cilj maratonske nlazio se utrke na prekrasnom povjesnom trgu u Carpiju, rodnom mjestu legendarnog maratonca Pietra Doranija poznatog po maratonskoj utrci na Olimpijskim igrama 1908 godine u Londonu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa