Dovršen kanalizacijski kolektor u Kastavskoj ulici u Pazinu

0
Radovi su trajali 100 kalendarskih dana
Radovi su trajali 100 kalendarskih dana

U skladu s osnovnim ciljem spajanja cjelokupne pazinske kotline na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Pazina dovršena je još jedna investicija, kanalizacijski kolektor u Kastavskoj ulici. Ovom investicijom tvrtka Usluga odvodnja nastavlja dobru suradnju s Gradom Pazinom, Hrvatskim vodama i građanima po pitanju projektiranja, građenja i kompletne realizacije projekta.

S novih 36 priključaka povećavava se dosadašnji postotak spojenosti od oko  94 posto te se u ovom dijelu grada završava izgradnja fekalne kanalizacije. Za izgradnju fekalnog kolektora u Kastavskoj ulici u Pazinu izrađen je glavni izvedbeni projekt, građevinski projekt – projekt fekalne kanalizacije, te je ishodovana građevinska dozvola.

Vrijednost investicije je 1.152.000,00 kuna od čega su Hrvatske vode financirale 80 posto, a Grad Pazin 20 posto. Investitor radova je Usluga odvodnja, a izvođač je tvrtka Vladimir Gortan. Radovi su trajali 100 kalendarskih dana. Počeli su 20. svibnja ove godine, azavršili prije roka, 1. rujna. dužina glavnog fekalnog voda je 996 metara, a priprema za kućne priklučke je 369 metara.

Izgradnja novog gravitacijskog fekalnog kolektora ujedno je i rješenje za eliminiranje tlačnog voda i crpne stanice Foškići koja je svojim radom proteklih nekoliko godina stvarala neugodne mirise stanovnicima naselja.

Naselje Foškići ima od prošlog tjedna samo gravitacijski kolektor fekalne kanalizacije. Svi stanovnici Kastavska ulice pozivaju se da podnesu zahtjev za priključenje na sustav javne odvodnje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa