Jakovčića u Bruxellesu posjetile profesorice i profesori pulskog Fakulteta ekonomije i turizma

0
Ivan Jakovčić s profesorima i profesoricama iz Pule
Ivan Jakovčić s profesorima i profesoricama iz Pule

U povodu obilježavanja pedeset i pete godišnjice rada Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" skupina od dvadesetak profesorica i profesora posjetila je zastupnika IDS-a u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića.

Zastupnik Jakovčić predstavio im je svoje europarlamentarne aktivnosti istaknuvši rad na izvješću o strategiji za jadransko-jonsku regiju, lobiranje za uspostavljanje Europske turističke zajednice te svoje zauzimanje za zaštitu prava istarskih vinara na korištenje imena vina Teran i za širenje bio-proizvodnje u Istri..

"Imali smo vrlo korisnu razmjenu mišljenja o temama bitnim za budućnost Europe. Dodatno me raduje  što su mi profesorice i profesori postavili niz pitanja o tome kako Unija može pomoći razvoju Hrvatske i Istre. Razgovarali smo i o nizu tema iz gospodarskog života Istre. Zadovoljan sam što smo uspostavili izravan kontakt s našom znanstvenom zajednicom. Uvjeren sam da, moji suradnici i ja kao eurozastupnik, možemo biti od velike pomoći znanstvenoj zajednici u Istri govoreći u EP-u o svim onim temama bitnim za razvoj i budućnost Istre, Hrvatske ali i cijele Europe. Jer zajedništvo u Europi nema alternativu, "kazao je Jakovčić makon posjeta.

"Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"  ove godine obilježava pedeset i petu obljetnicu svog rada. Tim povodom smo za nastavnike organizirali studijsko putovanje u Bruxelles. Posjetit ćemo najvažnije institucije EU-a. Na poziv zastupnika Jakovčića prvo smo posjetili Europski parlament. U razgovoru s našim europarlamentarcem doznali smo kako funkcionira EP. Zanimali smo se i za aktualne pregovore o Partnerstvu za transatlantsku trgovinu i ulaganja, kao i za raspravu o ekološkoj proizvodnji i poticanju europske brodogradnje ", kazala je Danijela Križman Pavlović, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa