Predstave Uotopia i Muškarčine u programu Pulski Forum 2015

0
Istarsko narodno kazalište
Istarsko narodno kazalište

U povodu 20. MKFM-a i Pulskog foruma Istarsko narodno kazalište najavljuje dvije gostujuće predstave: „Outopiju“ 16. rujna u 20 sati i „Muškarčine“ 17. rujna, također u 20 sati.„Najnovija vijest: Nemoguće se dogodilo! Neočekivani razvoj događaja u zemlji Outopiji. Nakon općeg ustanka, narod Outopije svrgnuo je političku elitu i uzeo vlast u svoje ruke, čime ispunjava dugogodišnji san nezadovoljnih građana, koji su plebiscitarno odlučiti provesti novu vrstu društveno-političke organizacije na načelima jednakosti, solidarnosti, pravde i participativne demokracije“,  glasi najava „Uotopije“.
Radi se o ” interaktivnoj predstavi koja poziva sve sudionike da sudjeluju kako bi iskusili povlastice i zamke političkog odlučivanja na najvišoj razini. Ideju i izvedbu potpisuju Andraž Golc, Nina Vombergar i Jaka Andrej Vojevec, video Jaša Jenull, a produkciju Barbara Polajnar iz Pekarne magdalenske mreže. Suorganizator predstave je INK Pula, a sufinanciraju je Ministrstvo kulture Republike Slovenije i Općina Maribor.
Osnovna tema „Muškarčina“ je maskulinitet i način na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba prenijeti je poruka o slobodi, o osobnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme, koje mladiće sprečavaju da budu ono što jesu.
Predstava se realizira se u okviru programa «Mladići kao saveznici u sprečavanju nasilja i sukoba na zapadnom Balkanu» koji realiziraju Centar E8 i CARE NW Balkan, a financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Iz ekipe koja je ostvaruje izdavjamo ko-autore i izvođače  Aleka Surtova, Đorđa Živadinović Grgura, Jovana Zdravkovića, Marka Panajotovića, Nemanju Puvača, Nikolu Pavlovića, Uroša Novovića, Rastka Vujisića te Milenu Bogavac i Vojislava Arsića, koji potpisuju koncept, režiju i dramaturgiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa