Denis Kuljiš: Istrani su seljaci a seljaci su zlopamtila epskih razmjera

0
Denis Kuljiš
Denis Kuljiš

U kolumni za banjalučke Nezavisne novine, kontroverzni hrvatski novinar osebujna stila Denis Kuljiš opleo je i po Istranima, Damiru Kajinu i Ivanu Jakovčiću. Analizirajući predizbornu situaciju Kuljiš dvoji da će SDP u bivšoj utvrdi te stranke - osmoj, riječko-istarskoj izbornoj jedinici, postići dobre rezultate, i to dijelom zbog samostalnog izlaska IDS-a na izbore, što je "bez obzira na izlike o 'programskim razlikama', naprosto vendeta glavnih ljudi te stranke zbog Milanovićeva propalog pokušaja da ih politički skrši na prošlim lokalnim izborima".

Kuljiš je svojoj spisateljskoj mašti dao maha, pa je tako vrlo nediplomatski zaključio: "Istrani su seljaci, a seljaci su zlopamtila epskih razmjera. Zoki je podržao puč njihova disidenta, Damira Kajina, ali je ta kombinacija dva netalentirana politička intriganta bijedno propala i sad se Milanoviću izdaja vraća u najgorem času. Valja znati da je Jakovčić, predsjednik IDS-a, koji se nominalno povukao otišavši u Bruxelles za europarlamentarca, ali ipak svime upravlja, rođen u znaku škorpiona."

U posljednjih dvanaest mjeseci, nastavlja Kuljiš, rejting HDZ-a narastao je s 26 na 32 posto, a SDP je skočio sa 17,5 na 23 posto. "Orah je ljosnuo ispod praga, a i Živi zid, pa je teren na nacionalnoj sceni, potpuno raščišćen. HNS ne pokazuje znake života (1,9 posto), kao ni Laburisti - to su zombiji za Zo-koaliciju koja će s jednom zaboravljenom penzionerskom parastrankom nastupiti u izbornoj Noći živih mrtvaca", zaključuje Kuljiš. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa