Pula već sada obara prošlogodišnje turističke rekorde!

0
Foto: Glas istre
Foto: Glas istre

Iz godine u godinu Pula bilježi pozitivne turističke rezultate. Ove je godine do 31. kolovoza Pulu posjetilo 244 971 gostiju, što je povećanje od čak 7 posto, i koji su ostvarili 1. 334 465 noćenja ili čak 8 posto više no u istom razdoblju prošle godine.

Rekordni se rezultati u velikoj mjeri mogu pripisati uspješnoj sinergiji svih koji vrijedno rade na proširenju turističke ponude: od privatnih tvrtki, preko kulturne scene pa sve do gradske uprave.

„Ove brojke rezultat su upornog rada svih uključenih strana. Turizam nam se nije „dogodio preko noći“ već je za to zaslužno obogaćivanje turističke ponude na kojoj radimo već niz godina“, istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić.

Izuzetno dobri rezultati ostvareni su na najvećim tržištima, pa je broj noćenja gostiju iz Njemačke premašio 300 tisuća te je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećan za posto iz Slovenije 11 posto, iz Italije za 14 posto dok je izuzetno veliki rast noćenja ostvaren od strane gostiju iz Velike Britanije od čak 27 posto. Odlične je Pula rezultate ostvarila i s posjetiteljima iz regije (Srbija 22 posto, BiH 34 posto, Albanija 46 posto) i domaćim gostima gdje je zabilježen rast noćenja od čak 18 posto.

Pula se danas iz jakog vojno-industrijskog grada u cijelosti okreće turističkom razvoju, a uspješnost ovakvoga razvoja svake godine potvrđuju i rekordne turističke sezone po broju posjetitelja našem tritisućljetnom gradu.

Kao prvi grad u Hrvatskoj po broju festivalskih sadržaja, s više od tisuću manifestacija godišnje, Pula postaje uvelike prepoznatljiva na turističkom tržištu. Upravo ovakvi sadržaji pokazuju kako se kroz dobro planiranje može doći do velikih rezultata i novih kreativnih pravaca u razvoju turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa