Danas u Vodnjanu počinje Festival sporta

0
Prva dva dana festivala predviđena su za sportske programe djece vrtičke dobi i osnovnoškolce
Prva dva dana festivala predviđena su za sportske programe djece vrtičke dobi i osnovnoškolce

U Vodnjanu će se od 10. do 12. rujna po drugi put održati  Festival sporta. Manifestacija se odvija u Europskom tjednu sporta, koji će se održati po prvi put od 7.do 13. rujna s ciljem promidžbe sporta i tjelesne aktivnosti u Europskoj uniji.

Istim ciljem vođen je i Grad Vodnjan koji će ovim festivalom ukazati na značaj i potrebu uvođenja tjelesne aktivnosti u svakodnevni život osoba svake životne dobi. Poruka za sve sudionike je: „Uključite se i vi i učinitenešto dobro za svoje zdravljei  tijelo“.

Kako pravilno trčati, što jedu sportaši, što je zapravo zdrava hrana i gdje možete pronaći savršenu tjelovježbu za vas, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti stručne odgovore. Organizatori festivala su Grad Vodnjan i Sportski savez Grada.

Prva dva dana festivala predviđena su za sportske programe djece vrtičke dobi i osnovnoškolce, koji će se odvijati u suradnji s lokalnim vrtićima i školama. Lokacije predviđene za sportsko rekreativne sadržaje tijekom ta dva dana su Narodni trg u Vodnjanu za aktivnosti vodnjanskog vrtića i osnovne škole, nogometno igralište u Galižani za galižanske mališane te perojsko igralište za vrtičku skupinu u Peroju. Sve aktivnosti odvijati će se u prijepodnevnom terminu, pod budnim okom njihovim odgojitelja, nastavnika i stručnih suradnika.

Petak je također rezerviran za ljubitelje tenisa te se prijave za teniski turnir, koji započinje u 17 sati, zaprimaju telefonskim putem na broj: 098 944 7167 - Ivan Ljevar.

Za subotu, 12. rujna pripremljen je bogat cjelodnevni program koji će se odvijati na Narodnom trgu u Vodnjanu te na sportskim terenima Grada Vodnjana. Startamo sa svečanim otvaranjem u 9 sati nakon čega će uslijediti dvije utrke, jedna u organizaciji Adidas škole trčanja Pula pod nazivom "Ulicama grada" (300 m), te "Ulicama grada XL" (5 km) u suradnji sa S.R.U. Infinitas iz Pule.

Svi predškolarci i učenici od 1 do 4 razreda OŠ zainteresirani za sudjelovanje na utrci "Ulicama Grada" - 300 m, mogu se prijaviti na dan utrke do 08:45 (30 min prije starta). Utrka je nenatjecateljskog i ponajprije edukativnog karaktera, kako bi se našim najmlađima vježbanje prikazalo kao zabavan ali i veoma koristan segment u njihovom razvoju.

Prijave za "Ulicama grada XL" – 5 km, moguće su slanjem poruke sadržaja: "Ime, prezime, godište rođenja, klub/grad" na mail adresu info@infinitus.hr do 11. rujna ili na dan utrke od 8 do 10. Kotizacije nema.

Za sve sudionike ove utrke osigurana je festivalska majica te bon za hranu i piće, dok će prva 3 mjesta u muškoj i prva 3 mjesta u ženskoj kategoriji biti nagrađena i bogatim sponzorskim paketima!

Nakon mini kros utrke nastavljamo sa sportsko rekreativnim animacijama za djecu uz „zumbakids“ pod vodstvom licenciranih instruktora udruge „Girotondo“ iz Labina, zatim slijedi edukativna radionica uz degustaciju, vođena od strane OPG-a Kovač iz Poreča koja će prikazati na koji način izrađuju svoj gym fit napitak te zašto je med važan u ljudskoj prehrani a naročito za sportaše.

Grad Vodnjan ponosan je što će se u Vodnjanu po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti revolucionaran švicarski patent nazvan „Kangoojumps“ uz NataliBenković iz studia „Move me“ Labin, koja je ovlašteni distributer i licencirani trener i koja će u sklopu 45-minutne radionice dva puta tijekom dana demonstrirati na koji način „skakati“ u ovim cipelama. Napravite svoj prvi Kangoo jump u Vodnjanu na Narodnomtrgu u sklopu 2 pokazneradionice, a same cipele možete isprobati i kupiti tijekom cijelog dana.

U sklopusubotnjegprogramapredstavitiće se brojne udruge i klubovi koje sudio Sportskog saveza Grada Vodnjana poput ronilačkog kluba “Loligo”, MK Calderiva, te KBK Trojan sasvojim kick boxing i taekwondo demonstracijama, a zaigratiće se šahovski, boćarski, pljočkarski, green volley, street basket inogometni turnir!

Svoje prijave, za greenvolley turnir koji će se održati u 17 sati, s osobnim i kontakt podacima možete slati na e-mail nika.cadro@vodnjan.hr.

Brojne ostale sportske udruge i klubovi prezentirati će svoje programe u sklopu pokaznih radionica na trgu u kojima će moći sudjelovati i sami posjetitelji. Pa tako će dio ovog velikog sportskog događaja biti i S tempo Pula (funkcionalni trening), King Kong Box Pula (crossfit trening), salsa jam by Fabris Radin (plesni centar „Studio“ Pula), zumba fitness by sportski centar „Get a life“ Pula i pole dance (ples na šipci) by Sfitness Pula, dok će Bike Peroj nuditi informacije o svojoj biciklističkoj ponudi.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći isprobati nešto iz ponude zdravog „menu-a“ te po promotivnoj cijeni od 10 kn svoje tijelo počastiti zdravim voćnim napitcima, smoothies-ima, energetskim pločicama, moussom od čokolade ili raw slodoledom!

U sklopu predavanja koje će održati gospođa Ingrid Kalčić iz Vodnjana pod nazivom „Hranom i sportom do zdravlja i vitalnosti“, sudionici će imati prilike i degustirati neke od ovih zdravih zalogajčića.

Održavanje 2. Festivala sporta Grada Vodnjana podržali su sljedeći sponzori: trgovački obrt Grga, beach bar Pacino, Agroturist Vodnjan, Ingrid Kalčić, obrt Guranis, Biovega d.o.o., Advent d.o.o. i Shanti sirova hrana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa