Izabrani najčitatelji Dječjeg odjela pulske Središnje knjižnice i Knjižnice Veruda

0
Matija Benčik, Anja Šipek i Filip Ivančević
Matija Benčik, Anja Šipek i Filip Ivančević

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice te u Knjižnici Veruda i ovog ljeta organiziran je izbor ljetnih najčitatelja Gradske knjižnice i čitaonice Pula s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja u djece i mladih te popularizacije knjige kao izvora znanja.

Svečano proglašenje ljetnog najčitatelja Dječjeg odjela Središnje knjižnice održano je na Međunarodni dan pismenosti, koji se obilježava 8. rujna, a u Knjižnici Veruda, najčitateljima će nagrade biti uručene 11. rujna.

Ovogodišnji ljetni najčitatelji Dječjeg odjela Središnje knjižnice su:  Filip Ivančević u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole, Matija Benčik u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole i Anja Šipek u kategoriji učenika srednje škole.

Ljetni najčitatelji Knjižnice Veruda u 2015. godini su: Paola Vuković u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole, Saša Krajnović u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole i Tedi Kalac u kategoriji učenika srednje škole.

Najčitatelji su nagrađeni godišnjom članarinom, a knjižničarke Antonela Božac Ristić i Nadija Crkvenac, koje su proglasile pobjednike u Središnjoj knjižnici i uručile im nagrade, istaknule su da je i ove godine bila jaka konkurencija te su poručile ovogodišnjim najčitateljima da nastave čitati. Pozvale su ih da se i sljedeće godine uključe u akciju.

Za sudjelovanje u izboru ljetnog najčitatelja trebalo je ispuniti prijavnicu koja se mogla preuzeti na Dječjem odjelu te zapisivati naslove pročitanih knjiga od 1. srpnja do 31. kolovoza. Ljetni najčitatelji, kao i dosad, birali su se u Središnjoj knjižnici i Knjižnici Veruda i to u tri kategorije: učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolci.   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa