Inicijatori pisma Papi zadovoljni pozitivnim rješenjem slučaja Dajla

0
Drago Kraljević, Mario Sošić, Aldo Sinković i Josip Iskra (foto: Glas Istre)
Drago Kraljević, Mario Sošić, Aldo Sinković i Josip Iskra (foto: Glas Istre)

U jesen 2013. godine na inicijativu Alda Sinkovića, Drage Kraljevića, Josipa Iskre, Josipa Šestana i Marija Sošića poslano je Sv. Ocu Franji i državnom tajništvu u Vatikanu pismo, poduprto s 250 potpisa uglednih istarskih vjernika i građana, u kojemu se tražilo da crkveni posjed u Dajli ostane u vlasništvu župe i Porečko-pulske biskupije.

Inicijativni odbor za slanje pisma i prikupljanje potpisa stoga pozdravlja pravomoćnu odluku Općinskog suda u Puli - Stalne službe u Bujama, o «slučaju Dajla», koja je obradovala veliki broj građana i vjernika Istre.

„Sud je ovom odlukom ispunio očekivanja mnogih, te je istovremeno afirmirao načelo „pravne sigurnosti“ u Republici Hrvatskoj. Izražavamo zadovoljstvo što su Benediktinci iz Opatije Praglia (Italija) odustali od svog zahtjeva prema Župi Dajla, čime su doprinijeli okončanju jednog sudskog postupka koji je imao izravne implikacije na međudržavne i unutar crkvene odnose.

Zahvaljujemo se svim potpisnicima Pisma kojeg smo u studenom 2013. godine uputili Sv. Ocu – Papi s ciljem pozitivnog rješavanja slučaja Dajla. Vjerujemo da je i to Pismo, s pisanom potporom velikog broja građana Istre raznih profesija, također doprinijelo željenom ishodu“, stoji u priopćenju Inicijativnog odbora za slanje Pisma i prikupljanje potpisa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa