Grad Pula u rekonstrukciju šest dječjih vrtića uložio 760 tisuća kuna

0
 Mariza Kovačević, Boris Miletić i Elvira Krizmanić Marjanović
Mariza Kovačević, Boris Miletić i Elvira Krizmanić Marjanović

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović obišli su 14. kolovoza radove koji se odvijaju u Dječjem vrtiću Centar te su se osvrnuli na dosadašnji tijek investicija i u preostalim pulskim dječjim vrtićima kojima je Grad osnivač.

„Ljetni su mjeseci vrijeme kada nastojimo izvoditi glavninu građevinskih radova, kako u našim predškolskim ustanovama kojima je Grad osnivač, tako i u osnovnim školama“, kazao je pulski gradonačelnik te je nadodao kako Grad iz godine u godinu ulaže značajna financijska sredstva u obnovu i rekonstrukciju samih objekata. „Ove smo godine u rekonstrukciju šest dječjih vrtića uložili 760 tisuća kuna“, nadodao je Miletić. Gradonačelnik je iskoristio priliku da se zahvali svim roditeljima na razumijevanju te kazao kako vjeruje da će i roditelji i djeca pri povratku u svoje škole i vrtiće biti zadovoljni učinjenim.

Radovi gotovo do početka rujna

Mariza Kovačević kazala je kako je zadovoljna dosadašnjom dinamikom radova te da vjeruje kako će se početkom devetog mjeseca uspješno okončati svi radovi. Riječ je o investicijskim radovima u ukupno šest vrtića – Dječji vrtići Centar, Veruda, Kaštanjer, Zvjezdice, Ribice i Zvončići.

„Izvršeni su radovi na rekonstrukciji i sanaciji kanalizacije i sanitarnih čvorova u Dječjim vrtićima Centar, Veruda i Kaštanjer, što čini glavninu radova“, kazala je Kovačević te se posebno osvrnula na DV Centar, pojasnivši da su, osim spomenute rekonstrukcije, u tijeku i radovi na popločavanju vanjskih terasa te jedne terase s antistres podlogom za bebe koja će dobiti i nadstrešnicu. Također, u vrtiću Centar zamijenit će se i dotrajali namještaj po dječjim sobama te će se postaviti nova sportska oprema.

Dječji vrtić Izvor dobio donaciju od 30 tisuća kuna

U Dječjem vrtiću Kaštanjer izvršila se sanacija podloge na kojoj je napravljen ovaj montažni vrtić te je nanovo je prefarbana drvenarija. Ostale vrtiće dodatno se osvježilo farbanjem unutarnjeg prostora i drvenarije. „Unatoč odbijenici europskog fonda, u Dječjem vrtiću Veruda izvršit ćemo zamjenu postojećih prozora novim PVC prozorima s roletama“, nadodala je Kovačević. Ravnateljica je konstatirala kako će svi ovi opsežni radovi uvelike poboljšati uvjete rada i kvalitetu samih objekata.

„Dječji vrtić Izvor dobio je donaciju od 30 tisuća kuna za uređenje senzomotoričke sobe od strane Mc' Donaldsove akcije „Za naš ljepši kvart“, istaknula je Elvira Krizmanić Marjanović te prokomentirala značajnost ove donacije budući da je riječ o vrtiću koji pohađa najviše djece s posebnim potrebama. Nadodala je kako se spomenuta soba planira opremiti do kraja devetog mjeseca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa