Malvazija i teran degustirani u elitnom londonskom restoranu China Tang

0
Restoran China Tang at the Dorchester
Restoran China Tang at the Dorchester

U elitnom londonskom restoranu China Tang at the Dorchester 10. lipnja održano je kušanje istarske istarskih vina s oznakom IQ – Istarska kvaliteta. Organizirali su ga Udruga vinogradara i vinara Istre  „Vinistra“ i istoimeni klastera za promociju vina Istre te Igor Šotrić, glavni sommelier China Tanga i k tome jedan od sudaca ocjenjivačke komisije za prestižno natjecanje „Decanter World Wine Awards“.

Šotrić je na kušanju predstavio dvadeset i tri malvazije, od kojih dvadeset i dvije svježe i jednu zrelu, te  šest terana. Proizvođači čija su vina predstavljena u poznatom restoranu su: Agroprodukt, Anđelo Brčić, Benvenuti,  Bertoša Robi, Capo, Cattunar, D&D Sirotić, Damjanić, Dešković, Geržinić, Kozlović, Legović, Mario Peršurić, Matošević, Novacco, Ravalico, Tercolo,  Tomaz, Trapan Vina Zigante, Vivoda te Zigante.

China Tang restoran nalazi se u samom centru Londona u sklopu luksuznog hotela The Dorchester koji gleda na Hyde Park, a mjesto je na kojem odsjedaju brojne filmske zvijezde, svjetski politički lideri, kraljevske obitelji i ostali pripadnici visokog društva. Uz restoran se nalazi i China Tang Bar koji evocira atmosferu Šangaja iz 30-tih godina uređen u stilu art decoa.

Istarka vina predstavljena u China Tangu
Istarka vina predstavljena u China Tangu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa