Šorići: Sakupljač starog željeza razglasom uznemiravao građane

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Radi sakupljanja i prijevoza sekundarnih sirovina bez potrebitih odobrenja te narušavanja javnog reda i mira, policija će protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijeti odgovarajuću prijavu. Naime, policijski službenici su jučer oko 18.35 sati, u mjestu Šorići na području Kanfanara, zaustavili teretni automobil Mercedes, novogradiških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak.

U tovarnom prostoru automobila nalazili su se perilica rublja, kolica za prijevoz tereta i suncobran, a obavljenim provjerama utvrđeno je da muškarac nema potrebito odobrenje za sakupljanje i prijevoz otpada. Osim toga, 34-godišnjak je putem razglasa iz vozila oglašavao da prikuplja sekundarne sirovine, čime je uznemiravao stanovništvo, odnosno narušavao javni red i mir.

Zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom i prekršaj iz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu te obavijest nadležnom tijelu Ministarstva zaštite okoliša i prirode, izvijestila je istarska policija.

Policijska uprava istarska upozorava građane da sukladno odredbama članka 84. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, pravna i fizička osoba-obrtnik može započeti i obavljati djelatnost sakupljanja otpada postupkom sakupljanja otpada i interventnog sakupljanja otpada te djelatnost oporabe, zbrinjavanja ili druge obrade otpada, nakon što ishodi odgovarajuću dozvolu. Zahtjev za izdavanje dozvole podnosi se nadležnom upravnom tijelu, a za područje Istre to je nadležni upravni odjel u Istarskoj županiji koji se bavi zaštitom prirode i okoliša. Što se tiče prijevoza otpada, pravna ili fizička osoba-obrtnik može obavljati djelatnost prijevoza otpada ako je upisana u očevidnik prijevoznika otpada, a prilikom prijevoza otpada, prijevoznik je dužan imati propisanu dokumentaciju o otpadu kojeg prevozi.  

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA