Rozeana Devjak iz Pule najbolja boćarica u Istri

0
Sudionice prvenstva u disciplini pojedinačno klasično
Sudionice prvenstva u disciplini pojedinačno klasično

Nakon što je prošle godine u disciplini pojedinačno klasično, na natjecanju odigranom na njenom domaćem terenu, pulskom boćalištu SRC Uljanik Veruda, osvojila naslov viceprvakinje Istre, Rozeana Devjak, boćarica Pule Squalus, se ove godine na županijskom prvenstvu u istoj disciplini, odigranom u Babićima, popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i postala prvakinja Istarske županije.

Zanimljivo je da ove godine naslov prvakinje nije branila Ermina Zemunović, također članica Pule Squalus, koja je prošle godine Devjak pobijedila u finalu što je Rozeani očito otvorili prostor da se domogne i zlatne medalje. Devjak je u finalu pobijedila Snježanu Klanjac iz Labina. U susretu za treće mjesto je Diana Baran iz Labina savladala Mariju Maušu iz pulske Nove Verude a po pravilima natjecanja obje su zaslužile brončane medalje.

Medalje i pehar je najuspješnijima uručila dopredsjednica Istarskog boćarskog saveza Tanja Grubiša. Pohvale za izvrsno organizirano prvenstvo u Babićima, na kojem se natjecalo 12 boćarica, idu suorganizatorima Boćarskom savezu Grada Umaga i Boćarskom klubu Plamen, posebno voditeljima Antonu Ninu Belušiću i Marinu Alessiu. Sudio je Kazimir Luk iz Novigrada. Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se u listopadu održati u Poreču, stekle su četiri najbolje boćarice s ovoga prvenstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa