Predizbori u Ladonji: Izborni program Adriana Kiršića pod sloganom „Građani što vi mislite...?“

0

Poštovani građani! Kako je vjerujem poznato svima do sada na svim izborima – parlamentarnim, lokalnim, ljude koji su bili na izbornim listama, kao i njihov redoslijed na listi - nositelje liste određivao je vrh političke stranke i grupacije koja je izlazila na izbore, građani o tome nisu mogli odlučivati. Sada je „Ladonja“ taj sustav, po uzoru na neke tradicionalne demokracije pr. USA, tu situaciju potpuno „okrenula na glavu“ time da su se na listu za „Ladonju“, koja će kandidirati za Sabor RH na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će se desiti u prosincu ove godine, mogli kandidirati svi građani koji su to htjeli, time da su zadovoljili formalni uvjet i prikupili 200 potpisa građana za kandidaturu..Time je „Ladonja“ uvela neposredne izbore u RH, prije nego to tako regulirano  postojećim zakonima u RH.

Ja sam se javio na predizbore „Ladonje“ i ja sam to jedini učinio s područja Labinštine, zato što hoću biti zastupnik u Saboru RH, zato što smatram da tamo mogu kvalitetno štititi i zagovarati interese građana Labinštine, Istre i Hrvatske. Predizbori u „Ladonji“ su mi omogućili tu kandidaturu.
Zašto „Ladonja“...?? Zato što je Plinio Cuccurin vrlo jasno deklarirao političke ambicije te političke grupacije tako da je javno rekao da će „Ladonja“ na parlamentarnim izborima 2016. godine, biti jedna od vodećih političkih snaga u Hrvatskoj koja će se tada boriti za vlast. Ako je to tako onda znači da bi tada premjer RH trebao biti iz Istre...?? Osobno smatram da se za takav politički cilj vrijedi angažirati i javno konkretno djelovati.

Isto tako smatram da je  strateški cilj Labinštine da ima što više saborskih zastupnika sa područja Labinštine. Kada bih ja mogao odlučivati onda bih se borio da u Saboru RH bude barem po jedan IDS-ovac, SDP-ovac, HNS-ovac, HDZ-ovac, HSP-ovac i obavezno barem jedan iz „Ladonje“ i da su svi sa područja Labinštine, što se na slijedećim parlamentarnim izborima ni teoretski neće desiti. Ako građani sa područja Labinštine hoće imati barem jednog saborskog zastupnika u sljedećem sazivu HR parlamenta, onda moraju na predizborima „Ladonje“ glasati za mene i još potom na  parlamentarnim izborima za „Ladonju“.

Što bih ja radio kada bih bio saborski zastupnik u sljedećem sazivu Sabora RH..??
Od iznimne je važnosti da na sljedećim parlamentarnim izborima većinu u HR Saboru ne dobiju ni HDZ-ovci sa svojim „satelitima“, ni SDP-ovci sa svojim „satelitima“, već da drugi politički čimbenici u RH, među kojima je i „Ladonja“, uvjetuju sastav nove vlasti u RH. Podrška novoj vlasti u RH može biti isključivo programska, što se Ladonje tiče to znači totalni zaokret u politici RH u odnosu na sadašnju.

Za što se još osobno zalažem...??
- Treba smanjiti broj jedinica lokalnih samouprava i treba ih racionalizirati – smanjiti troškove, potpuno ukinuti bilo kakve nadoknade za obnašanje predstavničkih funkcija u lokalnim samoupravama, objedinjavati zajedničke službe na nivou općina i gradova, tako bi pr. cijela Labinština trebala imati zajedničke javne službe a općine na Labinštini tek 2-3 djelatnika. U tom smislu treba sanirati i racionalizirati lokalna javna poduzeća, jedan dio njihovih sadašnjih djelatnosti prepustiti privatnom sektoru, kroz modele javno privatnog partnerstva i sl.  
- Apsolutno ću se boriti protiv kriminala i korupcije. Najbolja borba protiv kriminala i korupcije je apsolutna transparentnost sustava – građanima mora biti dostupna  na javnom uvidu sva općinska i gradska dokumentacija, što je i sada tako propisano zakonima ali suštinski to ne funkcionira, za što su odgovorni i građani, jer su previše pasivni u konstituiranju javnih interesa kao i u javnoj kontroli svih nivoa vlasti u RH.

- U Saboru RH biti ću predstavnik gospodarstvenika, naročito obrtnika gdje ću se apsolutno zalagati za „restrukturiranje“ gospodarskih i obrtničkih udruga, konkretno članstvo u udruženjima obrtnika, Istarskoj i HR obrtničkoj komori ne smije biti obavezno, kako je to do sada, već se obrtnici - gospodarstvenici mogu udruživati isključivo na dobrovoljnoj i interesnoj osnovi. To je preduvjet da sustav udruživanja uopće funkcionira.

- Što se Labinštine tiče, od presudne je važnosti da se zaštite vodotoci na ovom području, što će biti već sutra ogromno bogatstvo veće od nafte. Labinjani možete zamisliti glavni grad Rusije Moskvu, koja ima 17 milijuna stanovnika i koja nema pitku vodu u javnom vodovodnom sustavu, tj. svi Moskovljani vodu za piće kupuju. To će se desiti i Labinštini ako ne zaštiti svoje vodotoke, prije svega sanacijom svih otpadnih voda, izgradnjom infrastrukture – kanalizacije i pročistača, isto tako i građani moraju sanirati svoje septičke jame. U pridobivanu sredstava za te investicije bilo gdje (proračun RH, EU fondovi, javno privatno partnerstvo....) apsolutno ću se angažirati.
- Opće je poznato da je Labinština bazen prljavih industrija – termoelektrane, „Rockwool“, cementara....?? Apsolutno ću se angažirati za uspostavu objektivne javne kontrole za praćenje svih onečišćenja na Labinštini i šire. Isto tako javno ću se angažirati i pozivati građane da budu aktivni u tim procesima, da se svi angažiraju na stvaranju strategije gospodarskog razvoja Labinštine kako bi se javno konstatiralo kakva bi Labinština trebala biti u perspektivi sljedećih 20 godina, da li će to zauvijek ostati bazen prljavih industrija ili cijelo ovo područje ima bolje kvalitetnije mogućnosti za gospodarski razvoj i prosperitet...??
- Naravno kvalitetni investicijski tokovi na Labinštinu apsolutni su prioritet, kao i poboljšanje sustava odgoja i obrazovanja – školstva na svim nivoima., jer bez stvaranja visokoobrazovanih stručnih kadrova nema prosperiteta Labinštine i Istre.

- Do sada sam redovito bio „glasan“ preko medija, saborski mandat u Saboru RH će mi omogućiti još veću „glasnost“. Od sustava www.labin.info namjera mi je napraviti sustav www.sabor.info i onda preko tog sustava komunicirati sa svim građanima u RH koji to žele.
U svemu ovome rukovodim se definitivno činjenicom, zapravo znam da moje članstvo (ili bilo kojeg drugog saborskog zastupnika pojedinačno) u Saboru RH neće promijeniti ništa ako se građani u ovoj državi napokon konkretno ne pokrenu. Zbog toga javno ponavljam ono što je svojevremeno rekao USA predsjednik Kenedy. On je rekao: „Građani nemojte pitati što je USA učinila za vas, već se pitajte što ste vi učinili za USA..??“  Isto sada vrijedi za građane RH, tj. „građani nemojte se pitati što je HR učinila za vas, već se pitajte što ste vi učinili za RH“, tj. građanima će u ovoj državi biti bolje samo ako se građani pokrenu i konkretno javno angažiraju na svim nivoima.

Dakle ako građani žele imati svog aktivnog predstavnika u Saboru RH u sljedećem sazivu HR parlamenta, onda moraju glasati za mene na predizborma „Ladonje“. Ako građani ne žele glasati za mene onda neka ti isti građani i dalje gledaju kako Božidar Kalmenta iz Zagreba tj. iz državnog proračuna „kanalizira“ sredstva, investicije, infrastrukturu prema njegovom rodnom zavičajnom gradu Zadru. Stvarno ako građani s područja Labinštine i Istre smatraju da se treba investirati u Zadar i ne u Labinštinu i Istru,  onda neka glasaju za Kalmetu.

Građani vi odlučujete. Moj slogan je „građani što vi mislite..??“ Tako kako vi mislite i kako budete glasali na predstojećim parlamentarnim izborima, tako će biti vama, takva će biti vaša budućnost. Zahvaljujem pozdravljam Vas! Adriano Kiršić – adriano.kirsic@gmail.com                  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA