Pulski osmoškolci posjetili i istražili lokvu Tondolon

0
Posjet je organizirala Zelena Istra
Posjet je organizirala Zelena Istra

Udruga Zelena Istra organizirala je jednodnevni izlet u sklopu projekta "Kalić-zaštita lokvi u Istri".  Tridesetak učenika šestih i sedmih razreda Osnovne škole Centar te članovi Odreda izviđača Istra istraživali su biljni i životinjski svijet lokvi. Stručnu podršku pružili su botaničari i biolozi iz JU Natura Histrica te Botaničkog društva Istre. Svih je posebno oduševila lokva Tondolon gdje su djeca uživala istražujući crvene, tirkizne i zelene vretence, punoglavce i žabe. Izmjerili su i veličinu lokve, temperaturu, zabilježili biljni i životinjski svijet u i oko lokve i sve to upisali u posebne obrasce. Ovo je samo početak istraživačkih aktivnosti jer se već sljedeći vikend u Cerovlju održava trodnevni istraživački kamp gdje će učenici nastaviti istraživati vodena staništa. Naravno veselja i druženja neće izostajati

Kalić-kampanja zaštite lokvi u Istri je edukacijsko-istraživački projekt koji se bavi edukacijom o važnosti zaštite lokvi i slatkovodnih vodenih staništa, te strogo zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta koje žive u i oko takvih staništa na području  Istarske županije. Sam naziv projekta Kalić je tradicionalni dijalektalni naziv za lokvu. Projektom se promiče izvaninstitucionalno obrazovanje, istraživačko učenje   i interdisciplinarni pristup učenju.

Udruga Zelena Istra projekt provodi u suradnji s partnerima Javnom ustanovom  Natura Histrica, Odredom izviđača Istra, Botaničkim društvom Istre i Osnovnom školom Centar, a financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa